Tăriceanu: Lupta împotriva corupției nu are nicio legătură cu legile de organizare a Justiției

Dora Vulcan | 30.01.2018

Liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu spune că lupta împotriva corupţiei nu are nicio legătură cu legile de organizare ale Justiţiei, modificate recent de comisia Iordache și adoptate într-un tur de forță al coaliției la sfârșitul anului trecut.

Pe aceeași temă

 

 

El spune că s-a proiectat în exterior "cu bună ştiinţă şi cu rea-voinţă" se afectează independenţa Justiţiei şi se slăbeşte lupta împotriva corupţiei. Declarația lui Tăriceanu este făcută după ce atât el cât și liderul PSD, celălalt lider al coaliției de guvernare, au primt din partea Comisiei Europene numeroase semnale privitoare la intervenția vicioasă făcută asupra legilor Justiției. 

 

 

"Imaginea care s-a proiectat cu bună ştiinţă şi cu rea-voinţă în exterior este una legată de două lucruri simple: se afectează independenţa Justiţiei şi se slăbeşte lupta împotriva corupţiei. Ţin să subliniez că lupta împotriva corupţiei nu are nicio legătură cu legile de organizare ale (sic!) Justiţiei. Prima observaţie simplă de tot pentru cei care fac aceste remarci critice de ordin general. Dar acest asalt care este dat de statul paralel, de cei care au ajuns să fie corupţi de putere şi care vor să aibă controlul butoanelor este unul consistent şi acest asalt se manifestă şi în ţară şi vedem că a început să se manifeste din ce în ce mai puternic şi în străinătate", a susţinut Tăriceanu, citat de Agerpres, la Conferinţa naţională a Iniţiativei civice România 3.0, fondată de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir.

 

În opinia sa, această iniţiativă poate juca un rol important în lupta împotriva "statului paralel".

 

"Vreau să salut iniţiativa pe care astăzi o materializaţi, pentru că, pentru a face faţă acestui asediu al statului paralel, este nevoie de cât mai multe forţe oneste din zona societăţii civile şi, sigur, eu mă aştept şi partidele să se trezească - unele dintre partide care se numesc democratice, dar care sunt extrem de complezente cu aceste abuzuri grave care au loc în România de mulţi ani", a precizat Tăriceanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22