Tăriceanu, nervos atunci când este întrebat de mărturia fostei soţii la DNA VIDEO

E.b. | 28.02.2017

Călin Popescu Tăriceanu a fost contrazis în declaraţiile date la DNA de Ioana Valmar, fosta sa soție și de Victor Ponta. Este vorba despre dosarul în care e judecat pentru mărturie mincinoasă. Întrebat de jurnalişti cum comentează această declaraţie, preşedintele Senatului şi-a exprimat nervozitatea.

Pe aceeași temă

 

 

 

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a fost contrazis în declaraţiile date la DNA de fosta sa soţie Ioana Valmar şi de fostul premier, Victor Ponta. Este vorba despre dosarul în care e judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

 

Notarul Ioana Valmar a fost audiat în calitate de martor în dosarul retrocedării ilegale a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, după ce Remus Truică ar fi vorbit cu Tăriceanu, la acea perioadă premier, şi ar fi convenit că actele notariale sa fie făcute la cabinetul soţiei lui Călin Popescu Tariceanu, potrivit Digi24.

 

Şeful Senatului este acuzat şi el de procurori că ar fi dat o declaraţie de martor în care ar fi încercat să-i acopere pe cei implicaţi în acest dosar. Şeful Senatului spune că este nevinovat, şi că DNA dă dovadă de exces de zel, fiind vorba de „un abuz de drept”. Detaliile apar în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu aflat în arhiva Curţii Supreme.

 


Reporter: Cum comentaţi că fosta dumneavoastră soţie, Ioana, a depus mărturie în dosarul în care sunteţi acuzat de mărturie mincinoasă?

 

Călin Popescu Tăriceanu: Mă întrebaţi despre o ştire din aprilie 2016?

 

Reporter: Da

 

Călin Popescu Tăriceanu: Care e relevanţa? A apărut ştirea atunci, de ce întrebaţi?

 

Reporter: Confirmă ce spun procurorii.

 

Călin Popescu Tăriceanu: Nu este o ştire, justiţia se face în sala de judecată, conform Digi24.ro.

 

 

 

 

Notarul Ioana Valmar a fost audiată în calitate de martor la DNA Brașov, în dosarul retrocedării nelegale a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, după ce Remus Truică ar fi vorbit cu Călin Popescu Tăriceanu, la acea perioadă premier, și ar fi convenit ca actele notariale să fie făcute la cabinetul Ioanei Valmar, relatează Digi24.

 

Ea a confirmat că din 2006 a fost o discuție cu fostul consultant politic, Tal Silberstein, despre bunuri ale lui Paul al României pe care urma să le achiziționeze și aceasta i-ar fi spus lui Tal Silberstein că intenționează să perfecteze actele notariale pentru respectiva achiziție la cabinetul acesteia.

 

În dosar se regăsesc și alte declarații ale martorilor care ar contrazice declarațiile lui Tăriceanu. Una este dată de fostul premier Victor Ponta.

 

Primul termen de judecată pe fond a fost stabilit pe data de 14 martie.

 

Prin declaratia pe care a dat-o, Ioana Valmar a confirmat acuzația de mărturie mincinoasă la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu.

 

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va fi judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. El a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016. Prejudiciul este estimat la 135.874.800 euro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22