Tăriceanu pregătește terenul pentru eșec: MCV nu este Dumnezeul nostru pe pământ

Redactia | 23.10.2018

​Călin Popescu Tăriceanu susține că mecanismul de cooperare și verificare (MCV) nu este „Dumnezeul nostru pe pământ” și preferă ca acesta să rămână deschis dacă acesta este prețul pentru a găsi „un remediu de fond” la problema implicării serviciilor secrete în Justiție.

Pe aceeași temă

 

 

Liderul ALDE a precizat că nu întotdeauna oficialii de la Bruxelles au primit informațiile corecte din România, iar, din acest motiv, rapoartele MCV apar informații greșite.

 

„MCV nu e Dumnezeul nostru pe pământ. Nu înseamnă că documentul odată elaborat e perfect, literă de lege, lacrimă. În raportul de anul trecut am văzut multe greșeli. (...) MCV nu a fost gândit să funcționeze sine die. Am sesizat că acest mecanism e folosit ca un instrument de control, presiune, nu de verificare.”, a declarat Tăriceanu la Digi 24, preluat de Hotnews.ro. 

 

Liderul ALDE a precizat că preferă menținerea MCV în cazul României dacă asta e varianta ca să se lămurească problema protocoalelor și a implicării serviciilor secrete în Justiție.

 

„Între varianta de a face demersuri disperate, de a închide MCV, dar a pune mizeria sub preș, și cealaltă variantă să ținem MCV ul deschis, dar să găsim un remediu de fond la aceste probleme, eu aleg a doua variantă”, a spus Tăriceanu.

 

Șeful ALDE a spus că a avut satisfacție când a văzut că experții Comisiei de la Veneția au menționat în avizul lor problema protocoalelor secrete ale SRI cu instituții din sistemul juridic, însă e surprins că oficialii nu spun nimic despre efectele acestora asupra cetățenilor.

 

"Comisia de la Veneția a spus să se revizuiască mecanismele de supraveghere a magistraților și rolul și mecanismele de control ale serviciilor secrete. Pentru mine, nu pentru mine personal, este o satisfacție, penru că a existat o dezbatere îndelungă, toată această chestiune cu protocoalele, iată că experții Comisiei de la Veneția afirmă că vede această problemă și trebuie rezolvată. Mie mi se pare că asta prezintă o problemă foarte serioasă pentru România", a afirmat el.

 

Întrebat despre disponibilitatea de a semna un pact pe Justiție, Tăriceanu a spus că nu respinge ideea, dacă șeful statului Klaus Iohannis i-ar propune acest lucru, miercuri, la Cotroceni, însă "depinde ce punem în el".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22