Tăriceanu se spală pe mâini: Am lăsat ministrului Toader responsabilitatea privind DNA

Dora Vulcan | 22.02.2018

Călin Popescu-Tăriceanu a spus joi, după o întâlnire în coaliție produsă în biroul lui Dragnea de la Camera Deputaților, că a lăsat ministrului Tudorel Toader responsabilitatea de a anunţa ceea ce crede de cuviinţă cu privire la situația șefei DNA.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Tăriceanu a precizat că nu a discutat cu Toader pe marginea anunţului pe care acesta urmează să îl facă referitor la DNA.

 

"Nu, nu am mai vorbit, ceea ce ştiţi cu toţii - anunţul pe care l-a făcut ministrul, astăzi la ora 18,00 va face o declaraţie de presă -, nu ştiu exact, vom vedea care este decizia. În mod normal, dacă are de luat o decizie sau în fine... Există un şir sau o serie de etape care nu ţin de Parlament. În cazul acţiunii ministrului, după cum se cunoaşte, procurorii funcţionează sub autoritatea ministrului, deci este de resortul lui să anunţe şi chiar dacă este un subiect de mare interes public. Dar nu are un rol de jucat în această privinţă", a afirmat Tăriceanu, la Parlament, citat de Agerpres.

 

Potrivit acestuia, singura persoană care ar fi putut să fie informată în acest sens de Tudorel Toader ar fi în mod clar premierul.

 

"Nu ştiu dacă a făcut acest lucru, dar da, suntem liderii politici, dar exact aceasta este discuţia de multă vreme în societate, în public, şi noi vrem să respectăm acest angajament de a nu interfera factorul politic în justiţie. De aceea am lăsat ministrului, care are atribuţiile constituţionale, să analizeze şi, sigur, mai departe este responsabilitatea domniei sale de a anunţa ceea ce crede de cuviinţă. Nu am cunoştinţă de ceea ce doreşte ministrul, decât ceea ce a anunţat - că va comunica public rezultatele evaluării pe care trebuie să o facă", a arătat liderul ALDE.

 

El a susţinut că nu a fost informat despre discuţiile ministrului Justiţiei cu preşedintele Klaus Iohannis.

 

"Credeţi că stăm aşa să ne vânăm unii pe alţii, ce ai discutat cu ăla, cu ăla? Instituţional nu am avut o întrevedere cu dl ministru, prilej cu care să ne poată informa despre acest lucru. Doi - cred că, dacă era ceva deosebit, fără îndoială avem mijloace de comunicare, dincolo de comunicare directă există telefon, nu am nicio îndoială că ministrul ar fi pus mâna pe telefon să ne sune pe mine sau pe dl Dragnea sau pe amândoi, să ne comunice dacă era ceva important", a arătat preşedintele Senatului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22