Tăriceanu susţine că a discutat cu Iohannis, dar se pregăteşte să guverneze cu PSD

E.b. | 16.12.2016

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE a declarat, într-o conferinţă de presă, că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, dar nu la Palatul Cotroceni, iar în această perioadă ”anumite contacte nu ar trebui să surprindă pe nimeni”.

Pe aceeași temă


 

 

Președintele Senatului a precizat i s-a propus să preia conducerea PNL și să reunifice mișcarea de dreapta din România, dar nu a acceptat această ofertă și că a început negocierile cu PSD în privința programului de guvernare

 

Călin Popescu Tăriceanu: "Vom face majoritate cu PSD. În niciun caz (liberalii) nu au cum să conteze pe participarea noastră. Electoratul liberal ne-a dat un mandat de încredere. Opţiunile liberale pe care le avem - apărarea drepturilor şi libertăţilor individuale. Sunt lucruri de la care nu facem rabat şi au devenit un element de identificare pentru noi. Au fost numeroase încercări de a fi convinşi să ne raliem unei formule de centru-dreapta".  

 


”Am văzut astăzi ştiri că m-am întâlnit cu preşedintele Iohannis. Astăzi, în niciun caz, pentru că, din câte ştiu, preşedintele e la Bruxelles. În această perioadă poate anumite contacte nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Am avut o discuţie, dar nu la Cotroceni.”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

"Nu pot să vă dau alte detalii"

 

 

Copreşedintele ALDE a ţinut să precizeze că discuţia cu preşedintelei nu a fost instituţională.

 

”Nu am plecat de la nicio premisă, pentru că eu nu am solicitat, nici Daniel (Daniel Constantin - n.r.) această discuţie. Am avut o discuţie cu preşedintele şi mai mult de atât, îmi pare rău, nu am să pot să vă spun. Nu pot să vă dau alte detalii, dar cred că logica simplă vă ajută în chestiunea asta, având în vedere că am fost împreună cu Daniel Constantin, nu a fost o discuţie instituţională”, a subliniat Tăriceanu, conform News.ro.

 

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că i-a propus să preia conducerea PNL, propunere pe care nu o poate lua în considerare, însă a adresat o invitaţie tuturor celor care vor să se alăture ALDE, spunând că sunt bineveniţi în partid.

 

„Pot să vă confirm că într-adevăr au fost numeroase încercări de a fi convinși să ne raliem unei formule de centru-dreapta. Pentru acest lucru ofertele au început ca la licitație, ni s-a oferit din ce în ce mai mult, doar doar ne vor convinge. Pe mine, reunificarea mișcării de dreapta nu mă lase rece. Mi s-a propus chiar să preiau conducerea PNL. Cred că PNL are nevoie de clarificare ideologică”, a spus copreședintele ALDE.

 

„Nu voi face concesii acolo unde nu este nevoie. Aceste propuneri care au venit din partea PNL nu le putem lua în considerare, dar toți cei care doresc să ni se alăture sunt bine veniți și îi așteptăm alături de noi să punem umărul la redresarea României din punct de vedere politic și economic”, susţine Tăriceanu, conform Digi24.ro.

 

El a afirmat că, în perspectivă, vor putea exista discuţii.
 

Călin Popescu Tăriceanu susţine ieri că, deşi au existat ”demersuri mai puţin oficiale” ale PNL către ALDE, nu au avut loc discuţii oficiale privind o eventuală majoritate, pe motiv că liberalii încearcă doar să ”iasă din încurcătură” după alegeri şi sunt pe poziţii ”foarte îndepărtate” ideologic de ALDE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22