Tăriceanu vrea în continuare ca președintele să fie exclus de la numirea procurorilor-șefi

E.b. | 02.11.2017

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și lider ALDE, a declarat că își menține punctul de vedere potrivit căruia procurorii-șefi trebuie să fie numiți de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), iar președintele să fie exclus din această procedură.

Pe aceeași temă

  

"În proiectul de lege depus la Parlament, mecansimul de numire a procurorilor, așa cum a fost transmis de ministrul Justiției, prevedea ca numirile procurorului general, procurorului-șef DIICOT, procurorului-șef DNA și adjuncților acestora să fie făcute de Consiliul Superior al Magistraturii. Eu subscriu, îmi mențin acest punct de vedere și proiectele vor intra în dezbatere, vor exista argumente pro și contra și în final, prin vot, vor fi adoptate. Nu pot să vă spun care va fi soluția finală", a spus Tăriceanu la România TV., conform Agerpres.

 

El a adăugat că președintele României, trecut, actual și viitor, este un om politic "în carne și oase".

 

"Noi avem un element de raportare, care este experiența politică a ultimilor ani. Discutăm foarte mult despre independența Justiției. CSM a fost un campion al promovării acestei idei și nu numai, promovarea ideii și a realizării independenței Justiției. Dacă dumneavoastră vreți să îmi spuneți că președintele României, trecut, actual și viitor, provine din Congregația Maicilor Carmelite și este parașutat acolo, eu am să vă spun că lucrul ăsta nu îl cred. Este, evident, în carne și oase un om politic, cu interesele lui, cu aspirațiile, cu obiectivele personale, inclusiv cele electorale, prin urmare, el are nevoie să aibă cât mai multe instrumente de putere în mână, lucru care s-a dovedit și eu vreau să scoatem Justiția de sub influența factorului politic, care este în această secvență președintele", a afirmat Tăriceanu. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22