Trocul lui Ponta cu PSD: Marian Neacșu (ProRomania) votat in comisii pentru sinecura de la ANRE

Laurentiu Gheorghe | 26.06.2019

PSD-istii din comisiile pentru energie, industrii și economică ale deputaților l-au avizat, fără interviu, pe omul lui Ponta, Marian Neacșu, vicepreședinte la ANRE, contra voturi în Camera Deputaților.

Pe aceeași temă

Votul urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului, miercuri, după ora 14:00 însă nu sunt probleme, Ponta promițând că va vota Legea pensiilor a lui Olguța Vasileascu.

In favoarea candidaturii lui Marian Neacsu s-au inregistrat 24 de voturi, iar 3 voturi au fost impotriva.

Pentru aceasta functie s-au mai inscris doi candidati: Gabriela Moroianu si Costin Mihai Paun, care au fost respinsi prin vot de comisii. Niciunul dintre candidati nu a fost prezent.

Presedintele Comisiei pentru Energie a Senatului, Gheorghe Marin, a precizat ca prevederile legale permit ca selectia candidatilor sa se faca fara audierea acestora.

„Nu am audiat niciun candidat pentru ca, in conformitate cu prevederile legale, selectia se poate face si fara audiere. De fapt, aceasta procedura a mai fost uzitata si in trecut. Deci nu este o noutate ca nu i-am audiat. (...) S-a hotarat in plenul comisiilor, s-a discutat treaba asta si s-a decis sa se mearga fara audieri”, a precizat senatorul Gheorghe Marin.

Acesta a sustinut ca din CV-ul lui Marian Neacsu rezulta ca acesta are experienta in domeniul managementului si poate fi considerata ca experiență, conform regulamentului, si activitatea parlamentara.

„El, conform legii, poate sa ocupe aceasta funcție”, a adăugat Gheorghe Marin.

Marian Neacsu a fost secretar general al PSD si a fost exclus din partid in noiembrie 2018 in urma unei decizii luate de Comitetul Executiv. In februarie 2019 s-a alaturat Pro Romania, partidul lui Victor Ponta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22