Trompetele Firea și Ștefănescu anunță remanierea dorită de Dragnea. Grindeanu s-ar opune

E.b. | 06.06.2017

Gabriela Firea şi Codrin Ştefănescu, doi dintre oamenii cei mai apropiaţi de liderul PSD Liviu Dragnea, l-au criticat vehement în ultimele zile pe premierul Sorin Grindeanu.

Pe aceeași temă

 

 

Ei au atact premierul PSD în contextul în care liderul Liviu Dragnea forţează a amplă remaniere.

 

 Grindeanu s-ar opune din răsputeri.

 

Potrivit unor surse din PSD, miniştrii vizaţi de Dragnea pentru remaniere sunt: Viorel Ştefan (Finanţe), Florian Bodog (Sănătate), Pavel Năstase (Educaţie) şi Gabriel Leş (Apărare). Pe lista neagră mai sunt şi doi miniştri ALDE: Toma Petcu (Energie) şi Tudorel Toader (Justiţie), scrie Adevarul

 

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, unul dintre liderii PSD devotaţi lui Liviu Dragnea, a confirmat ruptura dintre premierul Sorin Grindeanu şi preşedintele PSD.

 

Privesc şi eu cu atenţie şi puţină îngrijorare faptul că domnul preşedinte (Liviu Dragnea – n.r.) a explicat că premierul nu se mai consultă la fel de des cu dumnealui ca la început, că nu se mai întâlnesc la fel de des ca la început. Motivele pentru care sunt în această situaţie nu le cunosc, dar mă îngrijorează faptul că premierul nu mai are timp să se întâlnească cu preşedintele partidului, în condiţiile în care avem un program de guvernare asumat politic“, a spus Gabriela Firea, la Antena3.

 

Primarul general al Capitalei s-a plâns că are o relaţie mai proastă cu Guvernul Grindeanu decât a avut-o cu Guvernul Cioloş.

 

Tot ceea ce solicită Primăria Capitalei către Guvern se loveşte ca de un zid. Avem o relaţie mai proastă decât pe vremea tehnocraţilor“, a mai spus Firea.    

 

După declarația Gabrielei Firea, Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a spus: „Gabriela Firea are dreptate. Trebuie să fie ascultată. Ştie ce spune. Legat de remaniere, se face după ce se termină analiza”. De altfel, el declara referitor la ministrul Justiției: „Din punctul meu de vedere, Tudorel Toader ar fi trebuit remaniat după prima conferinţă de presă”.

 

În acest moment, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu analizează activitatea miniştrilor, urmând să decidă împreună cu premierul dacă se impun câteva schimbări în Guvern. Aceasta este varianta oficială. Însă surse din PSD au povestit, potrivit Adevărul, că Dragnea a decis deja o amplă remaniere în Guvern, însă premierul Grindeanu se opune categoric, pe motiv că şi-ar pierde şi mai mult credibilitatea dacă ar accepta mutările primite în plic de la Dragnea.

 

Astfel, în condiţiile în care Grindeanu s-a încăpăţânat să nu schimbe miniştrii indicaţi de şeful său de partid, Dragnea a trecut la atacuri prin interpuşi. Pe lângă săgeţile trimise de Gabriela Firea şi Codrin Ştefănescu, mai mulţi miniştri PSD, foarte apropiaţi de Liviu Dragnea, s-au plâns la partid de „proasta comunicare“ cu premierul Grindeanu şi au ameninţat cu demisia din Guvern. Un nou premier în iulie?

 

O eventuală demisie în bloc ar duce la căderea Guvernului, deci puterea ar fi din nou în totalitate la Dragnea. Ca atare, surse din PSD „iau serios în calcul“ varianta în care PSD ar putea să-şi trântească propriul Guvern prin forţarea demisiei lui Sorin Grindeanu, iar luna viitoare să asistăm la „un nou început“, cu un nou premier şi cu o nouă coaliţie de guvernare din care să facă parte ALDE, dar şi UDMR.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22