Trump declară stare de urgență și cere 8 miliarde de dolari pentru construirea zidului cu Mexicul

Redactia | 16.02.2019

Trump mizează pe obţinerea sumei de peste opt miliarde de dolari din diverse surse, inclusiv din fondurile speciale alocate prin starea de urgenţă, pentru a putea construi zidul la frontiera cu Mexicul.

Pe aceeași temă

Mick Mulvaney, şeful în exerciţiu al Cancelariei de la Casa Albă, a declarat că în afară de suma de 1,375 miliarde de dolari obţinută de la Congresul SUA, Donald Trump va aloca prin decretul de stare de urgenţă 3,6 miliarde de dolari dintr-un fond de construcţii al Pentagonului, transmite Mediafax.

În plus, Preşedinţia SUA va aloca alte 600 de milioane de dolari dintr-un fond al Departamentului Trezoreriei şi 2,5 miliarde din fondul de combatere a traficului de droguri prevăzut în bugetul Departamentului Apărării.

În total, fondurile vor depăşi opt miliarde de dolari, mai mult decât cifra de 5,7 miliarde de dolari cerută de Donald Trump iniţial din partea Congresului pentru proiectul zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul. Un oficial de rang înalt de la Washington a explicat că Preşedinţia vrea să aloce 2,3 miliarde de dolari în plus pentru a se asigura că există fonduri suficiente pentru construirea zidului.

Decizia lui Donald Trump de a decreta starea de urgenţă a fost criticată de politicieni democraţi, dar şi de republicani şi probabil va fi contestată în justiţie.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22