Trump, despre lupta anticorupție în România: Președintele Iohannis face o treabă foarte bună

Dora Vulcan | 21.08.2019

Donald Trump a declarat marți că apreciază rezultatele luptei anticorupție din România, afirmând că președintele Klaus Iohannis „face o treabă foarte bună” în această privință.

Pe aceeași temă

Întrebat de corespondentul HotNews.ro dacă în discuțiile bilaterale se va discuta și chestiunea luptei anticorupție, Donald Trump a apreciat că președintele Iohannis „face o treabă foarte bună”.

„Sigur că vom discuta (chestiunea corupției - n.r.). Cred că acesta este un om care poate rezolva problema corupției în România. Sunt unele țări minunate ca România, dar care au o problemă mare cu corupția și am auzit că ați făcut progrese uriașe”, a subliniat Trump.

„E o onoare să fiu aici cu președintele României, care este foarte respectat, a făcut o treabă extraordinară. Am auzit că vine un sezon politic în România, dar îmi imaginez că va merge bine. (...) Relațiile dintre SUA și România nu au mers niciodată mai bine decât acum”, a mai spus liderul american.

Klaus Iohannis a spus că îi va prezenta lui Trump „rezultatele foarte bune înregistrate de România în lupta anticorupție”.

Chestionat dacă se va discuta și chestiunea introducerii României în programul Wisa Waver, Trump a spus că problema a mai fost discutată și va mai fi discutată în continuare. „Am discutat mult deja, țările noastre au discutat, vom discuta și azi. E ceva la care ne gândim”, a spus Trump.

În privința companiei Huawei, întrebat dacă statele partenere ale SUA, ca România, trebuie să analizeze mai bine afacerile companiei chinezești înainte de lua o decizie privind infrastructurile critice, președintele Trump s-a declarat convins că „România va face acest lucru”.

De asemenea, întrebat dacă va veni în România, Trump a răspuns: „Mi-ar plăcea”.

Donald Trump și-a exprimat aprecierea și față de relațiile comerciale SUA-România. „Avem comerț mare cu România, ei cumpără, noi cumpărăm. Avem români în SUA, sunt oameni minunați, muncesc din greu și cu mult succes. Cred că-i știu pe majoritatea. Și ei iubesc și România, nu au uitat niciodată România”, a mai spus președintele american la întâlnirea cu liderul român, Klaus Iohannis, la Casa Albă.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22