Tudorel Toader: Actele normative erau aduse spre avizare cu câteva ore înainte de ședința de guvern

Laurentiu Gheorghe | 22.04.2019

Ministrul Justiției, demisionar, neagă acuzațiile lui Dragnea și Dăncilă că întârzia avizele: Documentele erau prezentate în ultimul moment și se invoca întârzierea, dar „uneori se întâmpla exact invers”.

Pe aceeași temă

Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, afirmă că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu câteva ore înaintea ședinței de Guvern, ca apoi să evoce o anumită întârziere de la MJ, întrebând dacă recunoaște cineva acest lucru. El adaugă că "uneori se "întâmpla" exact invers - mai întâi se evoca întârzierea la MJ, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare".

Într-o nouă postare pe Facebook, Tudorel Toader, ministrul Justiției, revocat și demisionar, dezvăluie că proiectele de acte normative erau prezentate pentru a primi avizul din partea Ministerului Justiției cu doar câteva înainte de a începe ședința de Guvern. Iar cum ironic spune, „uneori se întâmpla exact invers. Adică mai întâi se invoca întârzierea provocată de lipsa avizului de legalitate, și abia apoi se prezenta documentul cu pricina pentru avizare.

Tudorel Toader a postat, duminică seară, pe Facebook, est un scurt text intitulat "o simplă întrebare".

"Recunoaște cineva faptul că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu câteva ore înaintea ședinței de Guvern, ca apoi să evoce o anumită întârziere de la MJ?", scrie Toader.

El adaugă: "PS: Adevărat este și faptul că uneori se "întâmpla" exact invers - mai întâi se evoca întârzierea la MJ, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare".

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus, sâmbătă, la Iași, că Ministerul Justiției trebuie să funcționeze și că “sigur nu va fi mai rău ca până acum“, făcând referire la unele blocaje apărute în circuitul de avizare al actelor. În replică, Tudorel Toader a afirmat că Ministrul Justiției nu a blocat și nici nu a întârziat procedura de avizare a actelor normative. ”Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate față de multele dezinformări”, a scris Toader pe Facebook.

Întrebat dacă Ordonanța de Urgență privind achizițiile publice ar putea avea probleme de avizare, în condițiile incertitudinii de la Ministerul Justiției, Dragnea a spus la Iași, într-o conferință de presă, că “sigur mai rău ca până acum nu se poate“.

“De la acel minister (al Justiției – n.r.) au venit în permanență observații și puncte de vedere negative, că nu trebuie făcută. Nu știm dacă Iohannis va numi sau nu va numi, dar un interimar trebuie să funcționeze la acel minister, care să sperăm că va gândi în spiritul programului de guvernare, nu să pună în continuare piedici“, a afimat Liviu Dragnea.

În replică, Tudorel Toader a scris pe Facebook că “Ministerul Justiției nu a blocat și nici nu a întârziat procedura de avizare a actelor normative.

“O simplă și primă clarificare. MJ nu a blocat și nici nu a întârziat procedura de avizare și de adoptare a actelor normative. Mulțumiri tuturor colegilor din MJ care au făcut posibil ca durata medie a avizării unui proiect normativ, calculată de la înregistrarea și până la ieșirea din minister, să nu dureze mai mult de 2,5, maxim 3 zile. Felicit pe toți colegii din minister care, în procesul de avizare a proiectelor de acte normative, au făcut dovada unei depline responsabilități și a unui înalt professionalism”, a scris Toader.

Acesta a afirmat că va prezenta luni și situația statistic.

”Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate față de multele dezinformări!“, a mai scris Toader.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22