Tudorel Toader anunță declanșarea procedurii de numire a unui nou procuror general

Laurentiu Gheorghe | 21.02.2019

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat joi că va declanșa procedura de numire a unui nou procuror general al României, deoarece la sfârșitul lunii aprilie îi expiră mandatului lui Augustin Lazăr.

Pe aceeași temă

Tudorel Toader a făcut acest anunț după o vizită la Parchetul General în timpul căreia l-a ocolit pe actualul procuror general, Augustin Lazăr.

Scopul vizitei nu a fost explicat de ministrul Justiției, Toader spunând că a venit la Parchetul General pentru a vedea activitatea procurorilor, care potrivit Constitutiei isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei. La sosire, ministrul Justiției spunea că va anunța o "măsură importantă pentru statul de drept".

La plecare de la Parchetul General, Toader a declarat că a avut o întâlnire cu procurorul general adjunct Bogdan Licu și Elena Iordache, președintele Asociației Procurorilor din Romania, fara a preciza concret ce a discutat cu cei doi.

Întrebat de jurnaliști dacă are un favorit pentru postul ocupat acum de Augustin Lazăr, ministrul Justiției a replicat: "Credeți că pot avea un favorit dinainte? Nici nu am declanșat procedura. Vedem cine se înscrie".

La întâlnirea pe care a avut-o la Parchetul General nu a luat parte și procurorul general Augustin Lazăr. Întrebat despre motivele pentru care nu s-a întâlnit și cu Lazăr, Toader a răspuns evaziv: "Am venit aici cu niște obiective pe care mi le-am îndeplinit. Doamna Iordache, cu care m-am întâlnit, este preşedintele Asociaţiei Procurorilor. Am servit o cafea și am discutat despre activitatea procurorilor".

El a refuzat sa raspunda la intrebarile care vizau ordonanta adoptata marti seara de Guvern si care modifica Legile Justitiei. Cu toate acestea, Tudorel Toader a declarat că i-a trimis o scrisoare prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, după scandalul iscat în urma OUG care modifică legile justiției. „I-am trimis o scrisoare prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans”, a spus Toader.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22