Tudorel Toader, convocat de șefii coaliției. Posibilă sesizare a CCR împotriva lui Iohannis

Redactia | 18.02.2019

Dragnea și Tăriceanu s-au întâlnit ca să decidă propunerile pentru portofoliile de la Transporturi și Dezvoltare după ce Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici și-au retras candidaturile.

Pe aceeași temă

La întâlnire a fost convocat și ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru o discuție despre eventuala sesizare a Curții Constituționale privind existența unui conflict între guvern și președinție din cauza refuzului președintelui de a-l revocat pe Augustin Lazăr din funcția de procuror general.

Toader: decizia este una politică

Toader a spus apoi că decizia sesizării Curţii Constituţionale a României în cazul revocării procurorului general Augustin Lazăr este una politică şi îi aparţine premierului Viorica Dăncilă, iar dacă este făcută această sesizare, atunci ministerul va redacta motivarea.

"Hotărârea de a sesiza Curtea Constituţională, decizia de sesizare, este o decizie politică pentru că vizează raporturile, buna funcţionare a raporturilor dintre Guvern şi preşedintele republicii, cele două părţi ale Executivului bicefal în România. Ministrul Justiţiei nu poate sesiza Curtea Constituţională, premierul, doamna prim-ministru, poate hotărî sesizăm sau nu, dacă da, semnează sesizarea. Că după luarea hotărârii doamna prim-ministru poate să îmi solicite mie, Ministerului Justiţiei, autoritatea calificată din Guvern în probleme de constituţionalitate, să redactăm, să motivăm sesizarea este altă chestiune, este un act de execuţie, dar actul de decizie este la Guvern, la doamna prim-ministru", a explicat Tudorel Toader la România TV, preluată de stiripesurse.

Întâlnirea Coaliției are loc în contextul în care săptămâna aceasta PSD trebuie să facă noi nominalizări la Transporturi și Dezvoltare Regională.

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, luni, o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, în care îl anunță oficial despre retragerea candidaturii lui Mircea Drăghici de la Ministerul Transporturilor.

De asemenea o altă tema pe agenda Coaliției este și modificarea OUG 114, "ordonanța lăcomiei" care urmează să intre săptămâna aceasta în dezbaterea comisiei de buget de la Senat. Călin opescu Tăriceanu a avut un schimb de replici acid pe această temă cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, scrie Hotnews.ro.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22