Tudorel Toader, despre administrarea dosarului Microsoft: gravă neglijenţă managerială

Dora Vulcan | 02.02.2018

Ministrul Justiției Tudorel Toader a comentat vineri clasarea dosarului Microsoft după ce procurorul care a preluat cazul a constatat că faptele pentru care erau cercetați șase miniștri inculpați în dosar erau prescrise.

Pe aceeași temă

 

 

 

"O gravă neglijenţă managerială privind soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil! Nu doar că a fost depăşit termenul rezonabil de soluţionare, fiind depăşit chiar şi termenul de prescripţie a răspunderii penale", a declarat Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, la solicitarea Mediafax. 

 

 

6 foști miniștri scapă de dosarul Microsoft. Au fost inculpați după prescrierea infracțiunilor

 

 

Șase foști miniștri de la Educație și Comunicații au scăpat de ancheta Microsoft pentru că au fost puși sub acuzare după ce faptele de care erau acuzați au fost prescrise, este constatarea procurorului care a preluat dosarul.  

 

 

Este vorba despre: Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu - foști miniștri ai educației și Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanțelor, Șerban Mihăilescu, ministru coordonator al SGG, Dan Nica și Adriana Țicău, foști miniștri ai ComunicațiilorAcuzațiile la adresa acestora au fost clasate.

 

Procurorul care a preluat dosarul a descoperit că suspecţii au fost puşi sub acuzare după ce infracţiunile s-au prescris.

 

În cazul lui Daniel Funeriu, s-a constatat că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”.

 

Procurorul care a instrumentat cauza este Mihaiela Iorga-Moraru.

 

”Procurorul șef al DNA a solicitat Inspecției Judiciare să facă verificări sub aspectul respectării normelor de procedură penală de către procurorul de caz care a instrumentat inițial această cauză, pentru a se stabili dacă au fost sau nu săvârșite abateri disciplinare din cele prevăzute de Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor”, transmite DNA. 

 

Oamenii de afaceri Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, reprezentanţi ai societăţilor Profinet AG şi Slytehrin Marketing Ltd, fiecare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor, au fost trimiși în judecată. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22