Tudorel Toader despre desecretizarea arhivei SIPA: Justiţia, un serviciu de interes public

Dora Vulcan | 04.06.2017

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a reacţionat duminică, printr-o postare pe Facebook, la criticile celor care i-au reproşat că desecretizează arhiva SIPA.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

 

Reactia ministrului Justitiei vine dupa ce asociatiile de magistrati au criticat, saptamana aceta, adoptarea Hotărârii de Guvern privind desecretizarea arhivei SIPA.

 

Ministrul Justitiei a fost acuzat de lipsa de transparenta. El a respins acuzatiile care i-au fost aduse privind lipsa de transparenţă în modul în care a adoptat hotărârea de guvern de desecretizare a SIPA. În replică, Tudorel Toader a răspuns că "Anul trecut, in 2016, pe data de 25 iulie, proiectul de HG pentru desecretizarea arhivei SIPA a fost postat (de guvernul Cioloş n.r) pe site-ul MJ, unde se afla si in prezent. Problema transparentei decizionale e indeplinita mult peste cerintele minimale. In legatura cu acest proiect de HG avem toate punctele de vedere transmise de CSM, Ministerul Public, Asociatia Magistratilor, UNJR, Asociatia Procurorilor din Romania. Am toate punctele de vedere pe care reprezentantii asociatiilor le-au transmis MJ. Afirmatiile publice privind lipsa de transparenta sunt evident lipsite de fundament."

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22