Tudorel Toader discută cu premierul Dăncilă la Palatul Victoria despre demisia sa

Laurentiu Gheorghe | 18.04.2019

Tudorel Toader, încă ministrul Justiției, a spus joi dimineață că personal este mulțumit de activitatea sa guvernamentală și a lăsat să se înțeleagă că va vorbi despre presiunile la care a fost supus.

Pe aceeași temă

Remaniat de premierul Viorica Dăncilă, încă ministrul Justiției a explicat decizia PSD prin faptul că „nu poți mulțumi pe toată lumea”.

Toader a declarat joi dimineață că nu i s-a cerut demisia și că va discuta despre acest subiect cu premierul care i-a cerut să aprecieze el situația: „Premierul mi-a spus ieri (miercuri – n.r.), textual: Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciați, vă gândiți și mâine ne întâlnim și îmi comunicați”, a spus Toader.

Ministrul a precizat însă că, la momentul discuției, cererea de revocare în ceea ce-l privește nu era trimisă la Cotroceni. Guvernul a comunicat însă miercuri seară că Guvernul a trimis la Cotroceni cele trei propuneri de noi miniștri, deci și demiterea lui Toader.

Sigur, demisia mea a rămas fără obiect dacă a fost trimisă cererea (de revocare-n.r.) la Cotroceni”, a comentat el.

„Guvernul este al primului-ministru, sunt competențe partajate între premier și președinte. Prin urmare, cum avem cele două raportări, vă asigur că nu va fi un blocaj. La ora 9.30 vorbesc cu doamna prim-ministru”, a mai spus el Toader.

Pe de altă parte, Tudorel Toader a infirmat informațiile potrivit cărora urmează să preia funcția de procuror general, în condițiile în care procedura de selecție este în plină desfășurare, ministrul subliniind că nici „nu i-a trecut prin minte așa ceva”.

„Eu am văzut la o televiziune ieri (miercuri - n.r.) că voi fi procuror general. Nu, categoric, nu voi fi procurorul general. Nici nu mi-a trecut prin minte așa ceva. Am fost procuror la începutul carierei. Visul meu nu e să fiu procuror și la sfârșit de carieră”, a spus Tudorel Toader.

Joi la ora 9:30, Tudorel Toader a sosit la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Dăncilă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22