Tudorel Toader explică urgența PSD adoptării Codurilor penale: O să vedeți la momentul respectiv

Redactia | 10.12.2018

Ministrul Justiției spune că va analiza adoptarea unei sau a două OUG pentru adoptarea articolelor declarate constituționale din codurilor penale, fără să specifice de unde este urgența.

Pe aceeași temă

„S-a discutat despre posibilitatea finalizării procedurii de adoptare a soluțiilor din Coduri declarate în parte constituționale, în parte neconstituționale. S-a decis să vedem care sunt posibilitățile legale de accelerare a procesului de legiferare a codurilor în părțile declarate constituționale. S-a decis ca Ministerul Justiției să analizeze în ce măsură pot fi adoptate una sau două OUG pentru transpunerea în Coduri a soluțiilor legislative declarate constituționale”, a declarat acesta, după ce premierul Viorica Dăncilă anunțase că în CEX s-a votat în unanimitate în acest sens.

Tudorel Toader a argumentat că în cazul modificărilor de la cele două coduri, Penal și de Procedură Penală, ne aflăm „în controlul apriori, înainte de promulgare, ceea ce înseamnă că soluțiile constituționale pot intra în fond, iar cele declarate neconstituționale trebuie puse de acord de către legiuitor cu decizia CCR”.

„Voi vorbi cu colegii mei și vom lua soluțiile neconstituționale și vom vedea în ce măsură le transpunem într-o Ordonanță care să fie adoptată de Guvern”, a adăugat el.

Chestionat de ziariști ce termen există pentru adoptarea OUG, Tudorel Toader a răspuns: „Toate lucrurile au un termen și dacă nu e fix, e rezonabil”, respectiv „în funcție de conținutul analizei”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22