Tudorel Toader în ”starea de concediu” după publicarea raportului Comisiei de la Veneția

Redactia | 22.10.2018

Prezent pe o rețea de socializare inclusiv în weekend, ministrul Justiției Tudorel Toader a ales să refuze orice comunicare cu presa pe tema raportului Comisiei de la Veneția pe motiv că a intrat în concediu. Un astfel de dialog inedit a avut cu reporterii Digi 24.

Pe aceeași temă

 

 

Ministrul Justiţiei a anunţat că şi-a luat concediu tocmai în ziua în care Comisia de la Veneţia a publicat şi rapoartele privind modificările aduse de coaliţia PSD-ALDE legilor justiţiei şi codurilor penale. Digi24.ro a încercat să stea de vorbă cu ministrul Toader, pornind nu numai de la ceea ce conţin documentele publicate de forul european, ci şi de la postările inedite ale lui Tudorel Toader de pe Facebook. Punând în oglindă dialogul rezultat şi postările respective iese la suprafaţă o anumită dublă măsură cu care ministrul Justiţiei tratează interesul public legat de poziţia sa oficială, remarcă postul de televiziune. 

 

Comisia de la Veneţia a dat publicităţii, luni, rapoartele de analiză şi recomandările făcute pe marginea modificărilor de substanţă operate de Parlament şi Ministerul Justiţiei asupra legilor justiţiei şi codurilor penale. Experţii europeni critică dur demersul autorităţilor de la Bucureşti, şi pe formă, şi pe fond.

 

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a demarat procedura de consultare cu partidele parlamentare, anunţând şi calendarul.

 

În schimb, ministrul de resort, Tudorel Toader, a un avut un şir de reacţii surprinzătoare. Pe de o parte, a anunţat că şi-a luat patru zile de concediu, iar pe de alta a postat pe Facebook patru mesaje, toate încheiate, într-un mod inedit, fie cu PS-ul "mesajul va fi şters peste o oră!", fie "mesajul va fi şters peste o zi!".

 

 

Dialogul purtat de ministrul Justiției cu jurnalistul Digi 24: 

 

Digi24.ro: V-aş ruga să ne oferiţi un punct de vedere pe marginea rapoartelor Comisiei de la Veneţia.

 

Tudorel Toader: Domnule, eu sunt în concediu.

 

Digi24.ro: Am citit, am citit, dar dacă se poate, un punct de vedere...

 

T.T: Păi dacă aţi citit, respectaţi-l.

 

Digi24.ro: Şi nu ne puteţi da un punct de vedere?

 

T.T.: Deci dacă aţi citit, respectaţi-l.

 

Digi24.ro: Am înţeles.

 

T.T.: Bine, la revedere!

 

Digi24.ro: Încă ceva. Vă rog să ne explicaţi care este semnificaţia mesajelor: "se va şterge peste o oră", "se va şterge peste o zi". Care este semnificaţia, că s-a creat aşa o rumoare în spaţiul public?

 

T.T.: Spuneam să respectaţi faptul că sunt în concediu şi vă mulţumesc pentru asta!

 

P.S.: După dialogul de mai sus, încheiat din iniţiativa lui Tudorel Toader, care a închis telefonul, am revenit cu un apel. Ministrul a răspuns prin următorul SMS: ”Vă rog să respectați starea de concediul”.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22