Tudorel Toader nu a închis universitatea ca să-și asigure cvorum pentru realegerea sa ca rector

Redactia | 12.03.2020

Liga Studenților Iași solicită conducerii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) să suspende activitatea didactică pentru perioada următoare, pe fondul situației generate de COVID-19.

Pe aceeași temă

Liga Studenților (LS IAȘI) solicită conducerii executive a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) să suspende activitatea didactică pentru perioada următoare, pe fondul situației generate de noul coronavirus și critică atitudinea pasivă și iresponsabilă a rectorului Tudorel Toader față de această problemă.

Studenții solicită ca evacuarea căminelor să nu îi afecteze pe studenții care au locul de muncă în Iași sau care nu au unde să locuiască în eventualitatea unei astfel de decizii, părăsirea căminelor trebuind să fie opțională, nu obligatorie.

Studenții spun că s-au alarmat pe grupurile de discuții de pe rețelele de socializare și au transmis solicitări punctuale cadrelor didactice de suspendare a cursurilor sau a seminarelor, vâzând că nu este luată nicio decizie în acest sens. ”S-a lansat chiar o petiție on-line, semnată deja de peste 400 de studenți. Tudorel Toader a convocat ședina Consiliului de Administrație pentru astăzi, la ora 12, însă abia cu două ore înainte, prin e-mail”, arată studenții de la Iași.


„Suspendarea activității didactice și luarea măsurilor igienico-sanitare necesare prevenirii transmiterii coronavirusului nu trebuie să afecteze parcursul academic al studenților. Închiderea bibliotecilor, a centrelor de cercetare și a altor instituții duce în mod inevitabil și la necesitatea unei eventuale modificări a structurii anului universitar, în majoritatea universităților, pentru a permite studenților să își îndeplinească în mod corespunzător angajamentele didactice și de cercetare, în special cele legate de redactarea lucrărilor de licență, disertație sau doctorat. Totodată, trebuie evitată cu orice preț anularea anului academic 2019-2020. Domnul Toader a dovedit încă o dată că nu îl interesează câtuși de puțin situația studenților acestei universități, ci doar vrea să își vadă scaunul de rector asigurat, în orice condiții. Dacă în timpul campaniei pentru funcția de rector a refuzat să se întâlnească cu studenții, acum le ignoră solicitările și îngrijorările cu privire la situația curentă”, a declarat Diana-Alexandra Cristea, președinte Liga Studenților (LS IAȘI).

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a cerut miercuri ca toate universitățile să-și suspende activitățile față în față cu studenții și evenimentele până pe 31 martie.

Până acum, cel puțin 43 de universități publice și 3 universități private au decis suspendarea activității didactice până la data de 22 sau 31 martie.

Sunt însă 4 universități de stat din cele 47 care nu au suspendat cursurile:

Universitatea Naţională de Arte Bucureşti,

Universitatea Maritimă Constanţa,

Universitatea din Craiova

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22