Tudorel Toader o ține pe-a lui: GRECO nu scrie legea în România. O recomandare nu e obligatorie

Dora Vulcan | 14.05.2018

Tudorel Toader a spus luni că recomandările GRECO nu sunt obligatorii şi că nu trebuie să se înţeleagă că GRECO „scrie legea din România”, ci doar arată direcţiile de evoluţie. „Niciodată, în limba română, în buna ei înţelegere, o recomandare nu poate fi obligatorie”, a afirmat Toader.

Pe aceeași temă

 

 

 „Sunt recomandări. Niciodată, în limba română, în buna ei înţelegere, o recomandare nu poate fi obligatorie. Acolo este vorba de recomandări în procedura prealabilă. Noi suntem în faza în care se dezbat legile şi dânşii ne arată standardele spre care trebuie să ne îndreptăm. Nu vă imaginaţi că vine corpul de experiţi de la GRECO şi stabileşte nişte soluţii, după care Parlamentul se duce repede şi le pune în aplicare. Ei dau nişte recomandări, nişte direcţii de evoluţie a legislaţiei, după care vor reveni să vadă modul în care au fost transpuse, preluate”, a declarat Tudorel Toader, luni dimineaţă, la sediul ministerului, citat de Digi 24.

 

 

Ministrul Justiţiei a mai spus că nu GRECO scrie legea în România și că grupul face doar recomandări şi arată direcţiile.

 

„Prin urmare, a nu se înţelege că legea din România o scrie GRECO. GRECO arată standardele, direcţiile de evoluţie. Iniţial s-a spus că există un comunicat oficial, care spune: recomandările sunt obligatorii. Eu am scris la GRECO: Daţi-mi şi mie acel comunicat. Nu există. A fost o corespondenţă. Ştiu corespondenţa aceea, am stăruit la două lucruri: Daţi-mi comunicat oficial de la GRECO, nu să-mi citească regulamentul, îl ştiu şi eu, îl ştiţi şi dumneavoastră. «Daţi-mi comunicat cu o frază - aţi spus la media din România că recomandarea este obligatorie?». «Nu, nu am spus. Regulamentul». Ştim regulamentul şi-l respectăm”, a spus ministrul Tudorel Toader.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22