Tudorel Toader: Promovam o HG pentru desecretizarea informatiilor din arhiva SIPA

E.b. | 28.05.2017

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a anuntat sambata seara ca pasul doi cu privire la arhiva SIPA este promovarea unei Hotarari de Guvern pentru desecretizarea informatiilor.

Pe aceeași temă

 

 

Arhiva SIPA - o pata pe obrazul justitiei romane! Pasul 2 - promovam o Hotarare de Guvern pentru desecretizarea informatiilor, pasul 3 - comisia isi incepe activitatea, respectand dispozitiile legale, distinctiile dintre viata privata, secretele de serviciu, respectiv secretele de stat!, a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

 

Toader a scris, luni, pe Facebook ca adevarul trebuie sa fie scos la suprafata, indiferent daca acesta este placut sau neplacut.

 

Arhiva SIPA - o pata pe obrazul justitiei romane! Placut sau neplacut, adevarul trebuie sa fie scos la suprafata. Primul pas - voi publica numele celor care au 'vizitat' arhiva, eventual si numarul 'vizitelor' efectuate!, a afirmat, luni, Tudorel Toader, ministrul Justitiei, tot pe Facebook.

 

Ministerul Justitiei a publicat joi dimineata o lista a celor care au vizitat arhiva SIPA, printre numele care apar pe aceasta figurand cel al Laurei-Iulia Scantei, vicepresedinte al Senatului, si cel al lui Horia Georgescu, fost sef al ANI. Potrivit sursei citate, in 2013 s-a intrat o singura data in arhiva, pe 13 decembrie, si au avut acces Florian-Teodor Andronache, Marius Stef, Adrian Oltenas, Nicolae Tiliban.

 

 

********************

 

 

Tudorel Toader a afirmat ca in arhiva SIPA au fost mai multe vizite decat cele 22 prezentate in lista publicata joi.

 

"Toate cele 22 de vizite nu sunt 22, sunt mult mai multe. Cele pe care le-am enumerat eu sunt 22, pe baza ordinelor pe care le-am trecut acolo si datele. Sigur sunt mult mai multe vizite, sunt si doua rapoarte pe care nu le-am desecretizat, dar le vom desecretiza, (...) din care veti afla mai multe informatii si, sigur, ai mai multe vizite. (...) Din lista aceea ce anume se stie - cine in mod fizic a intrat in arhiva, cine cunoaste adevarurile din arhiva. Pana acum era o necunoscuta, cine sa fie... Iata, avem lista si stim a, b, c sunt oamenii care cunosc secretele, adevarurile din arhiva", a declarat joi Toader, la Palatul Parlamentului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22