Tudorel Toader răspândește fake-news: președintele CEDO a cerut legea grațierii în România. FALS!

Redactia | 25.02.2019

Tudorel Toader a stârnit un nou val de critici după ce duminică seara a publicat pe contul personal de Facebook un articol în care se susține că președintele CEDO ar fi cerut o lege a grațierii în România.

Pe aceeași temă

Ministrul Justiției Tudorel Toader a stârnit un nou val de critici după ce duminică seara a publicat pe contul personal de Facebook un articol din februarie 2017 în care se susține că președintele CEDO, Guido Raimondi, ar fi cerut o lege a grațierii în România. Ulterior, ministrul a șters postarea, scrie stiripesurse.ro.

TuDorel, ministrul Justiţiei, tocmai a distribuit un fake news pe fb de acum 2 ani! Hahaha. Excitat de o ştire falsă privind graţierea pe care nişte dobitoci au pus-o în gura preşedintelui CEDO, Tudorel care nu ştie o boabă de engleză, n-a mai verificat dacă ăla a şi zis aşa. Că omul nu ştie. Şi faza tare e că ăla n-a zis. Şi Tudorel ca inteligentul a pus-o pe fb. Un fake news de acum 2 ani! Link discursul preşedintelui CEDO https://www.echr.coe.int/…/Speech_20170127_Raimondi_JY_ENG.…”, scrie jurnalista Sorina Matei pe Facebook.

Raluca Prună: Tudorel Toader aruncă cu „fumigene”

„Magistratura si societatea fierb. In acest timp, ministrul justiției arunca cu fumigene citând o traducere cu interpretare liberă și adaugare la discurs din care ar reieși ca președintele CEDO ar fi sugerat României sa facă din grațiere o prioritate.

Fals.

Toader nu știe engleza, nici sa citeze corect. Pentru restul lumii care știe engleză și merge la surse, iată discursul președintelui CEDO, citat de un ziar citat de Toader. Nu apare cuvântul grațiere nicăieri. Apare invocata cauza Torreggiani împotriva Italiei - care s-a soldat cu o decizie pilot împotriva Italiei și cu soluția Italiei de a oferi un recurs compensatoriu in bani, nu cu grațieri.

Și dacă tot invocam discursul acesta, sa remarcam ca este invocata și cauza Baka împotriva Ungariei - referitoare la independența justiției.
Dacă Toader ar fi știut engleză, cred ca totuși nu invoca acest discurs. Sau...?! Profit sa îl întreb pe ministrul Toader cum a avansat cu planul de acțiune la care era ținut după decizia pilot împotriva României. Sper ca nu venind acum și cu o grațiere in masa.

https://www.echr.coe.int/…/Speech_20170127_Raimondi_JY_ENG.…”, scrie Raluca Prună.

Stelian Ion: Toader are „epidermă mai groasă decât a unui pachiderm”

„Tudorel Toader e un nesimtit! Sa dai foc la tara printr-o ordonanta nesimtita si sa postezi apoi, cand zeci de mii de romani protesteaza in strada impotriva ordonantei, un text prin care sugerezi ca CEDO ti-a cerut sa dai gratiere, asta insemna sa fii un Mare Nesimtit!

Adica sa nu-ti pese deloc de ce se intampla in jurul tau, de haosul pe care il provoci, sa ai epiderma mai groasa decat a unui pahiderm.

NESIMTIT, -A, nesimtiti, -te, adj. 1. Care este lipsit de bun-simt, de buna crestere, de cuviinta, de delicatete. ♦ Care denota, tradeaza nesimtire (2). 2. Care nu este simtit, perceput; care scapa simturilor sau trece neobservat; p. ext. insesizabil, imperceptibil. ♦ (Adverbial) Fara a putea fi perceput; incetul cu incetul; fara zgomot, tiptil; pe furis. – Pref. ne- + simtit”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

content-image

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22