Tudorel Toader respinge cererile PSD pentru OUG pe codurile penale

Redactia | 14.03.2019

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, refuză să spună explicit dacă va da OUG pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, dar a dat de înțeles că nu o va face.

Pe aceeași temă

”Dacă vorbiți de codurile în vigoare, dacă vorbiți de punerea de acord cu deciziile CCR, dați timpul înapoi și aflați răspunsul. Mai departe întrebați decidenții din Parlament, nu pe mine”, a spus Tudorel Toader.

Întrebat despre ordonanța de urgență pentru completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, Toader a spus că el a făcut proiectul de OUG, dar decizia îi aparține premierului Dăncilă.

”Am spus că la minister acest draft de OUG e făcut. Da, l-am înaintat decidenților. Decizia privind oportunitatea adoptării nu mai este în zona mea”, a spus Toader, citat de G4Media.ro

Săptămâna trecută, Florin Iordache l-a amenințat pe Tudorel Toader cu demiterea în cazul în care nu va da OUG pe codurile penale și pe completele de 5 judecători.

Președintele PSD Liviu Dragnea a spus în repetate rânduri că Tudorel Toader ar trebui să adopte cele două OUG-uri pentru modificarea codurilor penale și pentru rezolvarea situației completurilor de 5, pentru reducerea termenelor de prescripție și pentru eliminarea probelor obținute de SRI pe mandat de siguranță națională.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22