Tudorel Toader: Sa nu ne facem iluzii, modificarea Codurilor Penale va fi gata prin toamna

E.b. | 18.05.2017

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a declarat ca Ministerul Justitiei este in perioada in care asteapta propuneri de imbunatatire a celor patru Coduri si de aducere a lor in parametrii constitutionali, ceea ce reprezinta o munca "laborioasa".

Pe aceeași temă

 

 


Tudorel Toader spune ca nu trebuie sa ne facem iluzia ca proiectele vor fi gata in viitorul apropiat.

 

"La momentul prezent, Ministerul Justitiei a declansat o procedura de evaluare a celor patru Coduri, care sunt pilonii sistemului juridic romanesc - Penal, Procedura Penala, Civil, Procedura Civila", a afirmat ministrul Justitiei, joi, in cadrul dezbaterii «Cine face politica penala in Romania»", conform ziare.com.

 

Tudorel Toader a sustinut ca proiectia pana cand aceste coduri vor fi finalizate este "undeva prin toamna", in conditiile in care este vorba despre o munca "laborioasa".

 

"Suntem in perioada in care asteptam propuneri de imbunatatire, de modificare a Codurilor, de aducerea lor in parametrii constitutionali, la standarde europene. E o munca laborioasa, doresc sa o reusim si bine.

 

Proiectia este undeva pe toamna, nu ne facem iluzia ca maine, gata, venim cu un proiect. Asteptam de la societatea civila, de la oricine are un cuvant de spus, un argument consistent de adus sa ni le transmita, sa transmita propuneri de imbunatatire, de modificare a celor patru Coduri", a conchis Tudorel Toader.

 

Acesta si-a exprimat "ferma convingere" ca, dupa multe decizii de neconstitutionalitate, Codurile Penale nu sunt inca in parametrii constitutionali.

 

"Avem cu adevarat o politica penala care sa fie coerenta si care sa respecte standardele constitutionale, avem cu adevarat o politica penala in acord cu standardele europene? Acestea cred ca sunt intrebarile la care trebuie sa raspundem", a spus ministrul Justitiei.

 

Acesta a tinut sa precizeze ca politica penala trebuie sa aiba coerenta, stabilitate si sa fie aplicata in parametrii constitutionali. Ministrul a sustinut ca "politica penala trebuie adoptata, promovata si aplicata in acord cu standardele constitutionale".

 

Tot joi, acesta a declarat joi, la Parlament, ca Ministerul Justitiei si-a facut datoria si a trimis Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale, dar daca CSM nu va da astazi avizul, este exclus sa prezinte proiectul in sedintei de Guvern de dupa-amiaza.

 

Intrebat daca va prezenta in sedinta de guvern de joi proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale si daca nu primeste avizul CSM, Tudorel Toader a spus: "Categoric nu".

 

Sedinta de Guvern va incepe la ora 15.00.

 

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis intocmirea unui punct de vedere cu privire la proiectul de lege privind modificarea Codurilor Penale, care sa fie discutat in sedinta de joi a plenului Consiliului, care va decide daca va da aviz favorabil.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22