Tudorel Toader spune că Anca Jurma nu mai vrea la șefia DNA și că refuză un nou interimat

Redactia | 07.01.2019

Ministrul Justiției Tudorel Toader susține că Anca Jurma nu mai vrea la șefia DNA și că refuză un nou mandat de interimar la conducerea Parchetului Anticorupție.

Pe aceeași temă

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii urmau să decidă luni asupra numirii provizorii a unui procuror-şef interimar la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Perioada de 6 luni de interimat a Ancăi Jurma expiră marți, iar în discuţie se afla prelungirea acesteia, amintește Digi 24. Numai că Anca Jurma a anunțat în CSM că nu mai dorește să fie șef interimar al DNA. Prin urmare, la Direcția Națională Anticorupție urmează să fie numit un alt interimar, a anunțat ministrul justiției, Tudorel Toader la ieșirea de la ședința CSM.

O decizie a fost amânată la finalul anului trecut, după ce în presă a apărut o înregistrare dintre procurorul-şef interimar al DNA şi o subalternă. Cele două vorbeau despre o stare generală de demobilizare în parchetul anticorupţie. Anca Jurma a precizat că discuţia a fost despre găsirea unor căi de revitalizare a activităţii. A spus şi că nu i-a fost cerut acordul pentru ca această discuție să fie înregistrată.

Recent, a apărut o altă înregistrare, de data aceasta a unei discuţii care ar fi avut loc între procurori ai DNA Oradea. Aceştia vorbeau, la începutul anului trecut, despre urmărirea penală a unui judecător. Secţia specială pentru magistraţi a deschis un dosar, în acest ultim caz.

Secţia pentru procurori a CSM se reuneşte în şedinţă luni, de la ora 13:00, iar pe ordinea de zi publicată se regăsesc mai multe note ale Direcţiei resurse umane şi organizare, care vizează eliberări sau menţineri în funcţie, dar şi delegări sau prelungire a unor delegări în funcţie. Între acestea se află şi Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a procurorului Anca Jurma.

Anca Jurma a preluat în 12 iulie 2018 mandatul de procuror-şef interimar al DNA, după ce Laura Codruța Kovesi a fost demisă de președinte, ca urmare a deciziei în acest sens pronunțate de Curtea Constituțională.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22