Tudorel Toader, tot mai apropiat de Liviu Dragnea. Nu va lipsi nici de la ședința CEx de duminică

Redactia | 14.12.2018

Ministrul Justiției este nelipsit de la ședințele PSD, sau discuțiile cu Dragnea, Dăncilă și Vâlcov. El spune că merge la CEx-ul de duminică, militând pentru adoptarea prin OUG a codurilor penale.

Pe aceeași temă

Tudorel Toader spune că va participa la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD care va avea loc duminică. De altfel, ministrul Justiției este nelipsit în ultima perioadă de la ședințele PSD, el participând inclusiv la ultimul CEx de la începutul săptămânii, în care s-a decis adoptarea unei Ordonanțe de Urgență privind Codurile Penale.

Întrebat de jurnalişti, vineri, dacă a fost invitat la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD care va avea loc duminică, Toader a spus că a fost invitat și că va participa.

"Acum înţeleg că sunt mai multe şedinţe. Eu, la cea de la ora 16,00", a precizat Tudorel Toader, citat de Agerpres.

Duminică, la Parlament vor avea loc două ședințe ale conducerii PSD - Consiliului Național, aceasta structură urmând să fie reînființată și să fie ales președintele, și Comitetul Executiv Național.

Ministrul Justiției este nelipsit în ultima perioadă de la ședințele PSD. Ultima ședință a Comitetului Executiv Național a avut loc luni, iar la finalul acesteia premierul Viorica Dăncilă a anunțat că s-a decis adoptarea unei Ordonanțe de Urgență pe Codurile penale, fiind vizate doar articolele declarate constituționale. Ea a spus că a fost un vot privind "oportunitatea" acestei ordonanțe și că nu s-a stabilit când anume va fi adoptată.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că ordonanța de urgență pe Codurile Penale este necesară pe motiv că România riscă infringementul pentru netranspunerea unor directive europene. Toader a invocat o decizie a Curții Constituționale în acest sens, precizând, totodată, că decizia care se referă la imposibilitatea modificării prin OUG a unei legi aflate în Parlament nu se aplică, deoarece de această dată "Guvernul nu va veni să înlocuiască cele două coduri cu alte coduri”.

Ministrul Justiției a declarat joi că modificarea codurilor penale a venit ca o consecință a unor decizii ale Curții Constituționale, dar și a transpunerii în legislație a unor directive europene.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22