Tudose, înfierat oficial de Pro România pentru ”atitudini ostile” după atacul la Ponta

Dora Vulcan | 08.11.2019

Pro România îl acuză pe Mihai Tudose de atitudini ostile și dezinformare într-un comunicat emis de conducerea partidului, după ce Tudose a spus despre Victor Ponta că îngroapă partidul.

Pe aceeași temă

”PRO România atrage atenția asupra faptului că informația transmisă de domnul Mihai Tudose, potrivit căreia suspendarea domnului Sorin Cîmpeanu produce un blocaj electoral, este falsă și distribuită cu rea intenție. În acest sens, liderii partidului PRO România precizează că domnul Sorin Cîmpeanu este în continuare co-președinte al Alianței Electorale "Un Om”, procesul administrativ și logistic nefiind modificat de schimbările din plan politic”, se spuen într-un comunicat remis presei vineri.

Autorii documentului dau asigurări că nu va exista nicio problemă cu reprezentanții partidului în birourile electorale, pentru că lista lor ar fi fost comunicată înainte de data de 28 octombrie, adică înainte de suspendarea din funcție a lui Sorin Cîmpeanu, dispusă în trei în Biroul Executiv condus de Victor Ponta prin telefon.

Nici la organizația Brăila nu ar fi problemele semnalate de Tudose, au asigurări autorii comunicatului, organizația funcționând în parametri, cu reprezentanți statutari care au drept de semnătură pentru eventuale înlocuiri.

Tudose este ironizat pentru îngrijorarea pe care a manifestat-o față de susținerea de care ar avea nevoie candidatul susținut de partid la prezidențiale și care ar fi pusă în pericol de suspendările dispuse de Ponta și i se amintește că a avut parte de aceeași susținere și pentru candidatura sa la europarlamentare, cu sugestia ingratitudinii sale, pentru că nu și-ar fi manifestat niciodată aprecierea pentru acest efort de care a beneficiat.

„În același timp, apreciem ca fiind neverosimilă îngrijorarea domnului Mihai Tudose pentru candidatura domnului Mircea Diaconu. Această concluzie vine ca urmare a faptului că domnul Tudose nu a folosit, în toată această perioadă electorală, nicio oportunitate de a transmite vreun mesaj în sprijinul candidatului. Organizațiile Pro România și-au asumat reponsabilitatea acestei bătălii electorale și „lucrează asiduu pentru ca domnul Mircea Diaconu să intre în turul doi al alegerilor. Această dedicare îi este cunoscută de altfel domnului Mihai Tudose, întrucât aceiași oameni au muncit pentru ca el să obțină un scaun de eurodeputat, fără să aștepte sau să primească vreun fel de apreciere din partea acestuia”.

Război în Pro România. Tudose îl acuză pe Ponta că a omorât partidul

Președintele Pro România Victor Ponta și europarlamentarul Mihai Tudose se împing unul pe altul spre ieșirea din partid și se acuză reciproc că au distrus partidul.

„Stau în Pro România și aștept să plece Ponta. Probabil după ce termină să îi dea pe toți afară, se dă și pe el. Va îngropa partidul”, a declarat Mihai Tudose, pentru Digi24.ro cu privire la decizia lui Ponta de a-i suspenda din partid pe prim-vicepreședinții Daniel Constantin, membru fondator al partidului, și pe Sorin Cîmpeanu.

Ultimul este și copreședinte al alianței pe care Pro România a făcut-o cu ALDE pentru susținerea acotului Mircea Diaconul la prezidențialele de duminică. Odată suspendat din partid, el nu mai poate semna documente care privesc deciziile din interiorul alianței electorale cu ALDE.

Tudose spune că într-o situație similară este și Marilena Meiroșu, șefa filialei Pro România de la Brăila, care nu a mai putut semna listele cu reprezentanții partidului în secțiile de vot, după ce a fost și ea suspendată din partid pentru că a votat guvernul Orban.

„Azi trebuiau semnate de președintele de organizație niște liste pentru reprezentanții partidului în secțiile de votare. Păi dacă au suspendat președintele, cine să semneze? Doamna Meiroșu nu își mai asuma asta. Câmpeanu e copreședintele al Alianței cu ALDE. Nu mai poate să semneze nimic, doar l-au suspendat, nu își mai asuma nici el. Să vedem și rezultatul la prezidențiale. Să vedem ce iese, că tot gândirea măreață a domnului Ponta a fost”, a declarat Mihai Tudose.

Mai mult șefa de organizație de la Brăila a obținut cele mai bune rezultate la alegerile europarlamentare (22,4%), dublu față de cea imediat clasată, de la Buzău (11%), amintește Tudose.

„La prezidențiale, gândiți-vă că la Brăila, de exemplu, au suspendat președintele de organizație pentru un an, pe doamna Meiroșu. Este cea mai performantă organizație. Acum ce facem? Așeptăm să vină om de la București trimis de conducere să ne spună ce să facem”, susține Tudose, care dă de înțeles că rezultatul la alegerile prezidențiale va fi departe de cel din luna mai.

Vicerpreședintele Pro România, Mihai Tudose a declarat pentru Digi24.ro că nu intenționează să plece din partid și că speră să nu o facă nici parlamentarii suspendați de Ponta.

„Dacă pleacă niște organizații și niște oameni, ce mai rămâne în „conducerea” partidului e o glumă. Tocmai a omorât partidul. Deocamdată aștept, nu plec niciunde. Poate și ceilalți colegi mai analizează. Stau în Pro România și aștept să plece Ponta. Dar văd că vrea să rămână singur în partid. El și cu încă doi, să ducă Pro România la 3%.”, a declarat Tudose.

Decizia de suspendare a doi prim-vicepreședinți luată de un Birou Executiv format din președinte, un vicepreședinte și un secretar general este acum contestată în interiorul partidului. Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu erau membri BEX, însă nu au fost anunțați de convocarea ședinței. Mihai Tudose susține că alți doi membri ai Biroului Executiv erau plecați din țară.

„Decizia luată zilele trecute, nu știu cum a fost luată. Doi din 5 membri BEX au aflat după 24 de ore de la decizie că a fost o ședință, domnul Constantin și domnul Câmpeanu. În BEX mai sunt domnul Mocioalcă, el era pe la sediu probabil, domnul Bănicioiu care era prin Grecia și domnul Ponta care era prin Antalya. Nu poți să faci un BEX telefonic să dai oamenii afară”, spune fostul premier.

Daniel Constantin, primvicepreședinte Pro România, a declarat marți seară, la Digi24, că va demisiona din partid, după conflictul cu președintele Victor Ponta care a anunțat că-i va suspenda din partid pe parlamentarii care au votat guvernul Orban. În plus, el a declarat că nu exclude să treacă la PNL, dar nici formarea unui nou partid.

Șapte parlamentari Pro România au votat pentru învestirea Guvernului Orban: Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Georgian Pop, Emilia Meiroșu, Liviu Ioan Balint și Damian Florea.

Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu sunt prim-vicepreședinți ai Pro România, iar Emilia Meiroșu și Mircea Banias vicepreședinți.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22