Tunisian acuzat de terorism și de finanțarea Statului Islamic, expulzat din România

I.g. | 02.08.2017

Curtea de Apel Bucureşti a declarat ca indezirabil un cetăţean tunisian, pentru o perioadă de 10 ani, urmând să fie expulzat din România. Potrivit Serviciului Român de Informaţii, tunisianul făcea parte dintr-o reţea care finanţa organizaţia teroristă Stat Islamic şi făcea propagandă în mediul online pentru aceasta, incitând la jihad global.

Pe aceeași temă

 

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a sesizat Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea Serviciului Român de Informaţii, în legătură cu activităţi legate de terorism în cazul cetăţeanului tunisian, astfel că instanţa l-a declarat ca indezirabil, pentru implicarea în fapte care constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale. El urmează să fie expulzat din România de către Inspectoratul General pentru Imigrări al Ministerului Afacerilor Interne.

 

Potrivit SRI, bărbatul ar fi ajuns în România în 2008, ca student al Universităţii Politehnica Bucureşti, unde a absolvit studii de licenţă şi masterat. Ela rămas în ţară după ce s-a căsătorit, divorţând în 2016, an în care SRI a sesizat că acesta se afla în proces de radicalizare la religia islamistă. "În aceeaşi perioadă, B.O. a fost indicat inclusiv de parteneri externi ai SRI ca făcând parte dintr-o reţea care asigura finanţare pentru organizaţia teroristă DAESH”, subliniază reprezentanţii Serviciului de Informaţii.

 

Aceştia mai precizează că cetăţeanul tunisian făcea propagandă online pentru organizaţia Stat Islamic, susţinând supremaţia islamului şi incitând la jihad global. De asemenea, au fost confirmate, prin Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT), sesizările partenerilor externi despre implicarea bărbatului într-o grupare care finanţa organizaţia teroristă terorist[.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22