Turcan: Liderii PSD îi sună pe semnatarii moțiunii ca să le ofere funcții. E o stare de asediu

Laurentiu Gheorghe | 26.09.2019

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a declarat joi că fruntași PSD din conducerea Camerei Deputaților și a Guvernului oferă funcții și susținere în Parlament semnatarilor moțiunii ca să n-o voteze.

Pe aceeași temă

Prim-vicepreședinta PNL, Raluca Turcan, a avertizat joi, într-o intervenție telefonică la RFI, că persoane din conducerea Camerei Deputaților și a Guvernului pun presiune pe semnatari ai moțiunii de cenzură, oferindu-le funcții publice și susținere în Parlament pe diferite probleme, pentru a nu vota pentru demiterea Cabinetului Dăncilă.

Ea a adăugat că liberalii sunt pregătiți pentru orice, inclusiv pentru fixarea votului asupra moțiunii în week-end.

„Nu ascund faptul că sunt niște presiuni uriașe în momentul de față. Practic, în permanență sună telefonul din partea celor de la PSD, de la nivelul cel mai înalt din PSD, pe semnatari ai moțiunii, pentru a-i face să se răzgândească, pentru a încerca să-i momească cu oferte de ultim moment, care de care mai irezistibile. De la funcții publice, până la susțineri în Parlament pe diferite probleme de interes pentru semnatari. Eu cred în tăria de caracter a celor care au semnat această moțiune (…). De la persoane de la cel mai înalt nivel, fie de la persoane din conducerea Camerei Deputaților, din conducerea Guvernului, oameni care consideră că au pârghii de influență asupra celor care au semnat moțiunea de cenzură. Este o stare de asediu”, a declarat Turcan la RFI.

Moțiunea de cenzură a Opoziției, consultată de G4Media.ro, este intitulată ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” și urmează să fie depusă luni, 30 septembrie, la Parlament, au declarat surse politice. Potrivit acestora, partidele inițiatoare ale demersului de demitere a Guvernului estimează că votul moțiunii va avea loc cel târziu pe 8 octombrie în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Documentul a fost semnat până acum de 237 de parlamentari de la toate partidele, inclusiv PSD, potrivit liderului PNL, Ludovic Orban.

Articolul integral și audio îl găsiți pe rfi.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22