Turcan: PNL demarează revocarea lui Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului

E.b. | 26.01.2017

Liberalii vor demara săptămâna viitoare demersurile de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a lui Victor Ciorbea. "S-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD", a spus Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL.

Pe aceeași temă


  

Anunţula fost făcut de Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, printre motivele invocate fiind că Ciorbea a politizat instituţia pe care o conduce şi s-a transformat într-un vasal al PSD.


”Am decis să începem demersurile de revocare din funcţie a Avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea nu respectă legea care stă la baza instituţiei Avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea a politizat această instituţie şi s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD. Vom solicita începerea procedurilor de revocare şi să ajungă în funcţia de Avocat al Poporului o persoană profesionistă, de probitate morală, o persoană care să respecte în primul rând oamenii”, a declarat Raluca Turcan, conform News.ro.

 

Ca argumente pentru demiterea lui Ciorbea, Turcan a exemplificat lipsa de reacţie faţă de ordonanţa privind migraţia primarilor şi atacarea la Curtea Constituţională a legii care interzice condamnaţilor să fie membri ai Guvernului.


”Vă meţionez lipsa de reacţie pe ordonanţa privind migraţia primarilor, vă menţionez reacţia exagerată după câţiva ani de sancţionare a unei norme care interzice condamnaţilor să facă parte din Guvern. Şi, de asemenea, modul public în care Victor Ciorbea răspunde solicitărilor şi aşteptărilor PSD, în dispreţ faţă de cetăţenii pe care ar trebui să-i reprezinte în faţa instituţiilor statului”, a explicat Turcan.


Preşedintele interimar al PNL a anunţat că liberalii vor depune o solicitare la Birourile Permanente Reunite pentru ca revocarea lui Victor Ciorbea să fie inclusă pe ordinea de zi a primei şedinţe de plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22