Turcia: Erdogan vrea ore obligatorii de religie inca din ciclul primar. La gradinita, educatie civica, cu accent pe invataturile Coranului

P.c. | 09.12.2014

Pe aceeași temă

Turcia va introduce ore obligatorii de religie inca din ciclul primar, pentru elevii de 6 ani. Inca de la gradinita copiilor turci li se va preda un fel de educatie civica, in care accentul se va pune tot pe invataturile de baza ale Coranului. Elevii mai mari ar urma sa faca 2 ore de religie saptamanal, nu una cum se intampla pana acum, relateaza ziare.com


Criticii acestei intiative se tem ca propunerile fac parte dintr-un plan al guvernului de a schimba sistemul educational, relateaza BBC. Guvernul spune insa ca reformele vor "lumina" viitorul.

Initiativa apartine Consiliului Educatiei si trebuie sa fie aprobata si de Ministerul turc de resort.

In Turcia, educatia religioasa este deja obligatorie de la noua ani, insa Consiliul National al Educatiei este de parere ca aceste ore trebuie sa fie incluse si in programa copiilor de sase ani.
 

"Vom creste o generatie religioasa", spunea presedintele Recep Tayyip Erdogan, in urma cu aproape trei ani. Iar criticii sai spun ca ceea ce se intampla in prezent este in linie cu declaratiile sale din acea vreme.

 

CITITI SI: Premierul Turciei compara modul de operare al Israelului cu cel NAZIST


Acelasi consiliu recomanda introducerea orelor obligatorii de limba otomana la liceu. Legat de aceasta chestiune, presedintele turc a declarat, luni: "Otomana va fi studiata in scoli, indiferent daca le place sau nu".

In plus, se doreste ca orele de religie pentru elevii mai mari sa fie mai multe - de la o ora la doua, saptamanal.

O alta reforma le permite elevilor de la clasa a patra in sus sa-si ia "liber" de la scoala doi ani, pentru a studia Coranul.

In plus, se cere interzicerea orelor in care elevilor li se preda, la cursul de turism, cum sa serveasca bauturile alcoolice. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22