Turcia si Ucraina protesteaza contra INCHIDERII postului de stiri ATR din Crimeea. Autoritatile ruse nu i-au innoit licenta

P.c. | 03.04.2015

Pe aceeași temă

Ucraina si Turcia au reactionat dupa ce autoritatile ruse au decis sa nu innoiasca licenta postului TV de stiri ATR din Crimeea, un post care avea si emisiuni in limba minoritatii tatare. In urma acestei decizii postul a fost nevoit sa se inchida pe 1 aprilie. Agentia rusa Tass scrie ca subiectul ar fi fost abordat intr-o convorbire telefonica intre presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan, relateaza Hotnews.

 

Mevlut Cevusoglu, ministrul turc de Externe, a criticat abuzurile comise impotriva drepturilor minoritatii tatare din Crimeea si a spus ca tara sa va trimite o misiune neoficiala de observatori in peninsula. 

 

Ministrul ucrainean de externe a declarat ca postul ATR a fost inchis "cu stiinta si la ordinele Kremlinului (...) Aceste actiuni reprezinta o strategie deliberata si cinica menita sa stoarca orice element tatar sau ucrainean din spatiul cultural, informational si politic din peninsula ocupata".


Conform agentiei ruse Tass, presedintele rus Vladimir Putin a discutat cu omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan despre aceasta problema, intr-o conversatie telefonica. Dimitri Peskov, purtatorul de cuvant al lui Putin, a spus ca "statia TV a fost mentionata, intr-adevar. Partea turca manifesta mereu un interes mare fata de viata tatarilor din Crimeea, este un interes care se manifesta in mod traditional. (...) Partea rusa ofera informatii complete colegilor nostri turci in aceasta chestiune, la cererea lor".
 

Potrivit lui Peskov, subiectul ATR a fost atins "intr-una dintre cele mai recente discutii telefonice intre lideri".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22