Tutuianu inca face ancheta ca sa afle de ce n-a fost invitat Iohannis la Ziua Aviatiei

E.b. | 27.07.2017

Adrian Tutuianu, ministrul Apararii, a declarat ca si-a propus sa construiasca o relatie institutionala constructiva cu presedintele Klaus Iohannis, bazata pe "respect, transperanta si corectitudine", el mentionand ca neinvitarea acestuia la Ziua Aviatiei a fost o "gafa".

Pe aceeași temă

 

 

"Am constatat diverse moduri de abordare in presa a unui subiect cu privire la care nu as fi vrut sa avem niciun fel de discutii - este vorba de modul in care MApN a pregatit si organizat Ziua Aviatiei si a Fortelor Aeriene. (...) Momentul generat in procesul de transmitere a invitatiilor de participare la sarbatorirea Zilei Aviatiei Romane si Fortelor Aeriene a fost o gafa, o situatie regretabila cauzata de disfunctionalitati de natura birocratica in derularea procedurilor de protocol", a spus Adrian Tutuianu, conform ziare.com.

 

Ziua Aviatiei si a Fortelor Aeriene a fost sarbatorita la 20 iulie.

 

Tutuianu sustine ca si-a asumat aceasta disfunctionalitate la modul "cel mai direct posibil" prin transmiterea imediata a comunicatului de presa prin care a explicat circumstantele erorii.

 

"Relatiile MApN cu presedintia Romaniei sunt si vor ramane in zona corectitudinii si respectului. Va asigur ca am luat in regim de urgenta masuri de corectie, astfel incat asemenea erori sa nu mai fie posibile", afirma Tutuianu.

 

Intrebat ce masuri a luat in acest sens, ministrul Apararii a precizat ca deruleaza o activitate administrativa pentru a vedea unde sunt derapajele.

 

"Ceea ce am semnat eu cu cateva zile inainte avea in spate o lista cu toti cei care trebuie invitati. Locul unu pe lista era presedintele Romaniei. Ancheta administrativa interna ne va stabili cine a gresit, de ce a gresit si va asigur ca voi lua masuri in consecinta", a subliniat ministrul Apărarii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22