TVR 2, acuzat ca a modificat grila de programe pentru a transmite concertul aniversar al PNL si discursul presedintelui Klaus Iohannis

P.c. | 20.05.2015

Pe aceeași temă

Romina Surugiu, membra a consiliului de administratie al televiziunii publice, a anuntat ca TVR 2 si-ar fi modificat grila de programe pentru a transmite un discurs al presedintelui Iohannis si concertul care va avea loc in cadrul unui evenimentul aniversar PNL, relateaza Hotnews.


Potrivit reprezentantei consiliul de administratie, modificarea are la baza o solicitare transmisa de PNL in urma cu 4 luni, aratand insa ca nu este un lucru iesit din comun si ca grila televiziunii publice sufera constant modificari.
 

EVZ arata ca 4 membri din CA al TVR, Claudiu Brinzan, Catalin Blebea, Adrian  Badescu si Florin Condurateanu, au lansat un protest fata de aceasta modificare, acuzandu-l pe seful TVR Stelian Tanase de abuz. Potrivit celor 4, seful TVR a dat dispozitie ca evenimentul PNL sa fie transmis la ora de maxima audienta, rezultand astfel un "act de subordonare politica a TVR si de transformare a acesteia in instrument de propaganda politica a unui partid"
 

CITITI SI: Raportul SRTv, in procedura accelerata in Parlament. Opozitia acuza PSD ca ii pregateste executia politica lui Stelian Tanase

 

"In timp ce TVR se afla in agonie economico-financiara, dl. Stelian Tanase, cu un picior pe scara avionului de Roma, a comis ultimul si cel mai grav abuz. A dat dispozitie - cui altcuiva decat doamnei Stroe-Brumaru - sa fie modificata grila de programe si sa fie transmise in direct, la ora de maxima audienta pe canalui principal TVR1, festivitatile prilejuite de aniversarea PNL. Un astfel de act de subordonare politica a TVR si de transformare a acesteia in instrument de propaganda politica a unui partid este o intoarcere la televiziunea dinainte de 1989. Probabil urmatorul pas al domnului Stelian Tanase va fi revenirea la programul de doua ore al TVR, doua ore in care sa-i urmarim pe doamna Gorghiu, pe domnul Blaga si - din cand in cand - pentru respectarea pluralismului politic, pe dl. Geoana, se arata in protestul celor patru.
 

Parlamentarii PSD Georgica Severin si Madalin Voicu l-au criticat marti pe Stelian Tanase, seful TVR, pentru ca ar fi decis sa schimbe grila TVR 1 pentru a difuza, miercuri seara, evenimentul aniversar al PNL, precizand ca acest gest reprezinta "un gest de ingerinta editoriala, cu un direct si puternic caracter politic".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22