TVR ancheteaza scurgerea de informații privind platile catre realizatorii TV pro-PSD

Redactia | 29.11.2018

TVR solicită printr-o „notificare publică” publicațiilor care au disiminat informații privind plățile unor „vedete” dezvăluirea „surselor care se fac vinovate de divulgarea” datelor din contracte.

Pe aceeași temă

„Având în vedere faptul că asemenea acţiuni reprezintă o expunere legală pentru SRTv, în considerarea dispoziţiilor legale şi regulamentare incidente, conducerea televiziunii publice va demara, în regim de urgență, o anchetă administrativă complexă, prin care să identifice persoanele care se fac vinovate de divulgarea informaţiilor confidenţiale către terţi”, mai arată notificarea TVR trimisă către presă.

Contactat de Paginademedia.ro, Ștefan Pană, reporter Libertatea, cel care a semnat seria de dezvăluiri din ziar, a declarat:

„Așa cum jurnaliștii ar trebui să știe foarte bine, sursele nu se fac publice niciodată, iar dezvăluirile ziarului Libertatea vor continua."

Amintim că în ultimele săptămâni, ziarul Libertatea a publicat o serie de articole în care dezvăluia, printre altele, veniturile lui Ionuț Cristache, realizatorul Romania 9, care ar primi de la postul public un salariu de 26.377 lei (aproximativ 5.650 de euro).

Ulterior și parlamentarul USR Iulian Bulai a făcut publice o serie de plăți ale TVR către invitații permanenți ai emisiunii Romania 9. Bulai a notat că realizatorul Ionuț Cristache ar fi primit în perioada ianuarie - octombrie - 2018 suma de 78.298 de euro, Ion Cristoiu (9.570 de euro), Marius Pieleanu (8.097 de euro), Radu Soviani (5.586 de euro), Mircea Dinescu (15.149 de euro) și Cristian Gheorghe (8.774 de euro).

Cu câteva zile în urmă, tot Libertatea dezvăluia că TVR ar fi plătit un milion de euro pentru artiștii care au concertat pe scena din Brașov.

NOTIFICAREA TVR

În ultima perioadă, în spațiul public au fost diseminate o serie de informații cu caracter confidențial privind aspecte comerciale din contracte sau convenții încheiate de SRTv cu partenerii săi.

Având în vedere faptul că asemenea acţiuni reprezintă o expunere legală pentru SRTv, în considerarea dispoziţiilor legale şi regulamentare incidente, conducerea televiziunii publice va demara, în regim de urgență, o anchetă administrativă complexă, prin care să identifice persoanele care se fac vinovate de divulgarea informaţiilor confidenţiale către terţi.

De asemenea, reprezentanții Televiziunii Române vor notifica publicațiile care au diseminat informații confidențiale, solicitând dezvăluirea surselor, motivat de expunerea legală a SRTv.

Totodată, SRTv va demara o acţiune penală in rem privind infracţiuni de serviciu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22