TVR, platformă electorală pentru Liviu Dragnea în emisiunea „Viața Satului”

Laurentiu Gheorghe | 19.05.2019

Dragnea a folosit emisiunea „Viața Satului” de la TVR pentru a-și face campanie: a promis dublarea subvenției la 2 lei/kg de lână, plata a 200 lei/mieluță și scăderea fiscalității pentru zilieri.

Pe aceeași temă

Este a doua emisiune consecutivă „Viața Satului” în care Liviu Dragnea este invitat, în condițiile în care campania pentru alegerile europarlamentare și pentru referendumul pe justiție este în plină desfășurare.

În plină campanie electorală, televiziunea publică l-a avut ca invitat în două ediții consecutive ale emisiunii cu cel mai mare rating din TVR „Viața Satului” pe liderul PSD, Liviu Dragnea, care a promis subvenții și ajutoare de stat fără număr, de la culturile de legume la mieluțe și lână. Liderul PSD a fost însoțit de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Sunt unii care cumpără din România milioane de mieluţe. De ce? Ca să facă reproducţie. De ce să nu se facă la noi? Şi atunci am spus, nu putem să îi ajutăm pe oamenii ăştia? Ia 200 de lei şi ţine mieluţa până la fătare. Ia 100 de lei la început ca să ai garanţia că nu e păcăleală, după care 50 de lei, 50 de lei la un an şi la prima fătare”, a spus Liviu Dragnea în discuția purtată în cadrul emisiunii transmisă duminică din Poiana Sibiului.

Dragnea a mai promis și majorarea subvenției la lână de la 1 leu la 2 lei pe kilogram plus trei centre de spălare a lânii finanțate de viitoarea Casă Română de Comerț a statului și achiziția unei nave maritime pentru exportul acesteia tot din bani de la buget.

„La lână de la un leu pe kilogram la doi lei pe kilogram, subvenţie, faţă de cum a fost acuma. În ceea ce priveşte centrele de spălare lână, trei centre de spălare lână care se vor face prin Casa Română de Comerţ, urmează ca în perioada următoare Casa Română de Comerţ să analizeze împreună cu dumneavoastră, cu Ministerul Agriculturii ce trebuie să facă pentru organizarea exportului, în primul rând să achiziţioneze o navă pentru transport”, le-a mai spus Dragnea crescătorilor de ovine.

O altă măsură anunţată de liderul PSD este legată de eliminarea impozitului pentru orice subvenţie agricolă.

La final, Liviu Dragnea s-a așezat la grătarele încinse de fermieri împreună cu ministrul Agriculturii Petre Daea și alți lideri social-democrați din zona Sibiului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22