Uber Eats se retrage din România începând cu 4 iunie

Laurentiu Gheorghe | 04.05.2020

Divizia de livrare la domiciliu a mâncării Uber Eats a anunțat că își va închide operațiunile pe mai multe piețe, printre care și România, începând cu 4 mai.

Pe aceeași temă

Compania precizează ca această decizie nu afectează funcționarea serviciilor de ride-sharing care vor funcționa în continuare în același mod ca până acum. În afară de România, Uber Eats îşi va înceta operaţiunile în Cehia, Egipt, Honduras, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina începând cu data de 4 iunie, se precizează în comunicatul Uber.

„Am luat decizia dificilă de a sista serviciile Uber Eats în România începând cu luna iunie. Această hotărâre vine în continuarea strategiei noastre de a ne concentra energia și resursele în piețele de top în care Uber Eats este prezent la nivel global” – au spus reprezentanții Uber Eats în comunicatul citat.

Compania arată că decizia de a închide Uber Eats se bazează pe o analiză detaliată a rezultatelor de business într-o piață competitivă pentru livrarea de mâncare și va permite redirecționarea resurselor către alte piețe din Europa și din lume.

De asemenea, Uber a informat ca va transfera operatiunile Uber Eats din Emiratele Arabe Unite catre firma Careem, informeaza Reuters.

Grupul a precizat ca operatiunile care vor fi oprite sau transferate au reprezentat 1% din comenzile brute si 4% din pierderile inregistrate de Uber Eats in primul trimestru al acestui an.

Sumele generate vor fi reinvestite pe pietele prioritare unde compania se astepta la un randament mai bun al investitiilor.

Compania Uber a fost fondata in 2009 in Statele Unite ale Americii. Uber activeaza pe piata din Romania din februarie 2015, in Bucuresti, si s-a extins in 2016 in orasele Cluj, Brasov si Timisoara.

Romania este a doua piata ca marime in regiunea central si est europeana, dupa Polonia, si a cincea din Uniunea Europeana.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22