Ucraina: Franta, Germania si Rusia, apel pentru reluarea negocierilor de pace

T.d. | 02.01.2015

Pe aceeași temă

Ucraina, Rusia, Franta si Germania au pledat, vineri, pentru reluarea “cat mai rapid posibil” a negocierilor de pace in estul Ucrainei. Zona separatista este marcata in continuare de violente, in pofida acordului de pace incheiat in 9 decembrie intre Kiev si separatistii sustinuti de Moscova, potrivit Agerpres.

Într-o videoconferință, sefii celor patru diplomatii - Pavlo Klimkin, Serghei Lavrov, Laurent Fabius și Frank-Walter Steinmeier “au subliniat necesitatea convocării cât mai rapid posibil a unei noi reuniuni a Grupului de contact”.

Ultima reuniune a Grupului de contact format din reprezentanții Ucrainei, ai Rusiei și ai OSCE cu separatiștii proruși a avut loc pe 24 decembrie la Minsk, unde au fost semnate acorduri de pace pe baza documentelor încheiate în luna septembrie în capitala belarusă. Ea ar fi trebuit să fie urmată de o altă reuniune pe 26 decembrie, dar procesul de pace a intrat în impas, părțile beligerante acuzându-se reciproc de subminarea acordurilor de pace.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt militar ucrainean Andrii Lâsenko a anunțat că un soldat ucrainean a fost ucis și alți cinci răniți în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei. El a denunțat tirurile de mortier și artilerie din satul Piski, controlat de forțele guvernamentale ucrainene, în apropiere de aeroportul din Donețk.

Lâsenko a mai precizat că forțele ucrainene au distrus o dronă ce survola regiunea separatistă Donețk.

Conflictul din estul Ucrainei s-a soldat cu peste 4.700 morți începând din luna aprilie 2014.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22