Ucraina: Kievul si separatistii convin pentru eforturi suplimentare in aplicarea armistitiului

T.d. | 27.08.2015

Pe aceeași temă

Principalii actori ai conflictului din estul Ucrainei – Kievul si separatistii prorusi - au convenit miercuri sa depuna eforturi suplimentare pentru stoparea incalcarii armistitiului semnat la Minsk.

Potrivit unui anunt facut de OSCE si reprezentantii rebelilor, cele doua parti au luat aceasta decizie intr-o noua incercare de consolidare a armistitiului semnat in februarie si care s-a dovedit fragil pe parcurs, transmite Reuters, citata de Mediafax.

Atunci, cele doua parti au cazut de acord asupra unui armistitiu de incetare a focului in estul Ucrainei, alaturi de un proces politic in vederea pregatirii de alegeri locale si acordarea unui statut special zonelor aflate sub controlul separatistilor.

Insa, lucrurile nu au putut fi tinute sub control in mod constant, iar schimburi de focuri au putut fi auzite la interval de timp, numarul victimelor continuand sa creasca.

Cele doua parti combatante continua sa arunce vina una pe cealalata, Occidentul acuzand Moscova de implicare directa in conflict, in timp ce rusii resping orice legatura cu situatia din estul ucrainean si acuza Kievul pentru rasturnarea de la putere a regimului prorus condus de Viktor Ianukovici, un protejat al Moscovei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22