Ucraina: Mobilizare generala in Donetsk. SUA analizeaza posibilitatea trimiterii de armament

P.c. | 02.02.2015

Pe aceeași temă

Alexandr Zaharcenko, liderul republicii separatiste Donetsk, a declarat astazi mobilizare generala, exprimandu-se speranta ca va aduna  100.000 de oameni pentru a lupta impotriva armatei ucrainene. Presa americana mentioneaza faptul ca NATO ar putea trimite arme soldatilor ucraineni, relateaza Hotnews.

 


"Mobilizarea generala va avea loc in Republica populara Donetsk in 10 zile, este prevazuta mobilizarea a pana la 100.000 oameni", a declarat Alexandr Zaharcenko, citat de agentia oficiala separatista DAN.
 

Cotidianul american New York Times, scria, in editia de duminica, ca generalul Philip M. Breedlove, comandantul militar al NATO, sustine ideea trimiterii de armament defensiv si echipamente pentru fortele ucrainene, iar aceasta pozitie pare sa inceapa sa fie sustinuta de oficiali din administratia si armata americana.

 

Presedintele Barack Obama nu a luat inca decizia de a trimite "asistenta letala" catre Ucraina, dar administratia americana analizeaza chestiunea ajutorului militar, dupa seria de infrangeri suferita de fortele ucrainene.
 

CITITI SI: Victoria Nuland: NATO trebuie sa-si redubleze eforturile in Ucraina

 

Generalul Martin Dempsey, seful statului major al armatelor Statelor Unite, este deschis pentru noi discutii pe aceasta tema, la fel ca si consilierul lui Barack Obama pe chestiuni de securitate, Susan Rice.
 

Cotidianul american adauga ca un raport independent, care va fi facut public luni, va sustine ideea trimiterii in Ucraina de armament defensiv si echipamente in valoare de trei miliarde de dolari, inclusiv drone de recunoastere si rachete anti-tanc.
 

In prezent, ajutorul militar american se rezuma la sprijin "neletal", cum ar fi veste antiglont, echipament medical si radare pentru detectarea tirurilor de mortiere.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22