Ucraina: Presedintele Porosenko isi exprima temerile privind reizbucnirea conflictului

T.d. | 28.04.2015

Pe aceeași temă

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, si-a exprimat marti temerile cu privire la posibilitatea reizbucnirii conflictului separatist armat din estul tarii.

"Amenintarea razboiului planeaza in continuare asupra noastra. Este o realitate. Razboiul ar putea reizbucni oricand, dar suntem pregatiti sa facem tot ce putem", a declarat Porosenko marti, in cadrul unei conferinte internationale pentru sprijinirea Ucrainei, desfasurata la Kiev, potrivit Interfax, citata de HotNews.

"O solutie la situatia din Donbas va fi gasita cu asistenta voastra si cu solidaritate fata de noi", a adaugat el.

De altfel, sustine Porosenko, acordurile de incetare a focului semnate in februarie la Minsk ar trebui aplicate in totalitate cu ajutorul partenerilor Ucraieni.

Prezent la Kiev, ministrul canadian pentru Cetatenie si Imigratie, Chris Alexander, a spus ca tara sa va strange un nou ajutor de 50 de milioane de dolari pentru solutionarea crizei umanitare.

Guvernul sarb a anuntat la randul sau ca va dona 100.000 de euro pentru Ucraina, pentru a asigura "nevoile persoanelor stramutate din cauza conflictului armat" din estul tarii.

La conferinta internationala de la Kiev participa mai multe tari, dar si reprezentanti ai Comisiei Europene si ai institutiilor financiare internationale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22