UDMR: Datoriile televiziunii ar trebui sterse. Decapitarea conducerii nu rezolva problema

A.p. | 10.09.2015

PSD pregateste debarcarea de la conducerea Televiziunii Romane a lui Stelian Tanase. Dragnea a declarat ca parlamentul ar trebui sa discute raportul de activitate, motivul fiind situatia financiara a TVR. Kelemen Hunor sustine insa ca solutia ar fi stergerea datoriilor si nu decapitarea conducerii.

Pe aceeași temă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că ar trebui șterse datoriile TVR, aceasta fiind singura soluție pentru relansarea postului național de televiziune.

 

"Sunt convins că se poate realiza ștergerea datoriei TVR către bugetul de stat. Până nu se va șterge această datorie e puțin probabil că televiziunea se va relansa. Nu actuala conducere a acumulat datoriile. Decapitarea televiziunii nu va rezolva problema, nu dispar datoriile și vor fi mai mulți bani", a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

 

În opinia acestuia, Guvernul ar trebui să discute cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru că, fiind vorba despre un serviciu public, ștergerea datoriei nu ar trebui considerată ajutor de stat.

 

"S-a mai întâmplat și în alte cazuri, în alte state și s-a ajuns la o soluție. (...) Restul datoriilor către terți se poate reeșalona mult mai ușor. Acest lucru trebuie urmat de o restructurare a Televiziunii Române. Este un serviciu public extrem de important și nu trebuie o discuție politică în acest moment că ar strica și mai mult situația", a susținut președintele UDMR, citat de Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22