UDMR, despre Barna și ”depășirea” clivajului etnic: Pur şi simplu nu vrea să vadă problemele

Dora Vulcan | 08.09.2019

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, a reacţionat la declaraţia liderului USR, Dan Barna, potrivit căruia ”chestiunea etnică trebuie depăşită” iar votul nu ar mai trebui dat pe considerente etnice

Pe aceeași temă

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, a reacţionat, sâmbătă, la declaraţia liderului USR, Dan Barna, potrivit căreia ”chestiunea etnică trebuie depăşită”, şi a afirmat că această problemă trebuie rezolvată, nu depăşită, obiectiv pentru care UDMR a lucrat atâţia ani și îl întreabă pe Barna ce a făcut el pentru rezolvarea și nu depășirea acestei probleme.

”Astăzi Dan Barna, la Târgu Mureş, a declarat că «chestiunea etnică trebuie depăşită». Nu credem că nu trebuie depăşită, trebuie rezolvată şi noi acest lucru ne propunem şi pentru acest lucru lucrăm de ani de zile”, a declarat Hegedüs Csilla, purtătorul de cuvânt al UDMR pe pagina sa de Facebook, preluată apoi și pe pagina formațiunii etnice.

”Se comportă ca un copil mic, ca cineva care îşi închide ochii şi pur şi simplu nu vrea să vadă problemele. Eu am o singură întrebare: ce a făcut el în ultimii ani ca această problema să fie rezolvată, încă o dată, şi nu depăşită?”, a mai spus Hegedüs Csilla.

Preşedintele USR, Dan Barna, a spus sâmbătă la Tg. Mureș că într-o Românie modernă, civilizată și educată ar trebui să se depăşească acest "clivaj etnic" în care fiecare votează cu etnia lui.

"Acesta este exemplul pe care USR îl dă, avem şi români, şi maghiari într-o perfectă şi normală colaborare. Cred că România ar trebui să depăşească acest clivaj etnic în care fiecare votează cu etnia lui. Pentru că, în realitate, România este un stat european, un stat deschis, este un stat în care cetăţenia e mai mult decât apartenenţa la o minoritate sau alta, este un element de a fi european într-o ţară europeană. Şi atunci eu am o aşteptare, USR dă acest exemplu, am avut la conducerea partidului şi avem în continuare vicepreşedinte de naţionalitate maghiară, lucrurile acestea nu există. Această temă trebuie depăşită, tinerele generaţii şi noile generaţii dau acest exemplu şi încurajez în continuare, fiind aici, în Târgu Mureş, şi pe maghiari, şi pe români să vină în USR, să vină în PLUS, pentru că de fapt trebuie să salvăm şi să reparăm România. Într-o Românie civilizată, într-o Românie modernă, educată, (...) chestiunea etnică trebuie depăşită şi eu consider că nu ar mai trebui să fie de actualitate", a precizat Dan Barna, citat de Agerpres.

Dan Barna, candidat al alianţei USR PLUS la alegerile prezidenţiale, s-a aflat vineri şi sâmbătă la Târgu Mureş pentru a strânge semnăturile necesare înscrierii în cursa electorală.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22