UDMR, gata de moțiune de cenzură dacă guvernul își asumă răspunderea pentru votul în două tururi

Dora Vulcan | 06.12.2019

UDMR va susține o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban dacă acesta își va asuma răspunderea pe organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin.

Pe aceeași temă

"Dacă Guvernul doreşte să-şi asume răspunderea pe alegeri în două tururi, în primul rând este o decizie care este împotriva deciziei Curţii Constituţionale şi a recomandării Comisiei de la Veneţia. UDMR se poziţionează o dată din acest punct de vedere, pentru că este o decizie a Curţii Constituţionale. Pe de altă parte, şi pe fond nu credem că aduce elemente pozitive în zonele locuite într-o parte minoritară de comunitatea maghiară, votul în două tururi, pentru că turul doi aduce o etnicizare a votului, care nu este deloc benefică pentru comunităţile locale. Nu susţinem acest gest şi dacă Guvernul va veni cu asumarea răspunderii, noi trebuie să ne poziţionăm împotriva asumării răspunderii, clar. Asta înseamnă, procedural, că se depune o moţiune de cenzură", a declarat Korodi Attila, citat de Agerpres.

Chiar dacă UDMR nu poate depune moţiune de cenzură, Korodi este convins că se vor coagula suficiente forțe în parlament pentru a vota împotriva acestei inițiative a guvernului.

El spune că PNL nu trebuie să-și asume răspunderea și nici să adopte OUG pentru votul în două tururi pentru că a semnat un acord politic cu UDMR în care susţine că nu va face acest lucru.

"Aş dori să subliniez, cum deja PNL a semnat un acord politic în care îşi asumase că pe această temă nu emite ordonanţă şi nu vine cu asumarea răspunderii, ci vor fi dezbateri în parlament, eu cred că Partidul Naţional Liberal va menţine punctul acesta de vedere", a mai spus Korodi Attila.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22