UDMR, nemulțumită că PNL nu a cerut majoritate înainte să prezinte lista de miniștri

Redactia | 03.03.2020

PNL a transmis UDMR că dorește o majoritate în Parlament, a declarat la RFI liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila, după întâlnirea de luni cu echipa de negociatori ai PNL.

Pe aceeași temă

UDMR este de părere discuția ar fi fost "mai binevenită" înaintea prezentării listei de miniștri și a programului de guvernare, pentru că ar fi dat ”o notă de seriozitate mai mare”, a declarat liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, la RFI.

Cseke Attila spune că PNL a transmis UDMR că vrea să formeze o majoritate în Parlament: ”Am avut ieri o discuție cu conducerea PNL, deci ieri a fost o întâlnire, în care s-a discutat ce va fi în continuare. PNL ne-a spus că dorește o majoritate. Sigur, această discuție era mult mai binevenită înainte de prezentarea listei membrilor Guvernului și a programului de guvernare, deci înainte de ziua de vineri”.


Liderul senatorilor UDMR critică PNL pentru că nu s-a consultat cu partidele înainte de a prezenta lista de miniștri și programul de guvernare: ”Noi în primul rând am spus că e nevoie de mai multă comunicare (...). Întâlnirea și dezbaterea noastră e binevenită oricând, dar era mai binevenită dacă se făcea înainte de prezentarea acestui program de guvernare și a listei de miniștri, dădea o notă de seriozitate mai mare decât așa, după ce pasul spre Parlament a fost făcut de către premierul desemnat, domnul Cîțu”.


Întrebat dacă UDMR și-ar fi dorit să facă parte din Guvernul Cîțu, Cseke Attila a răspuns: ”Nu am formulat o asemenea propunere, dar dacă se dorea o majoritate, atunci era logic ca această majoritate să încerci să o obții sau măcar o parte însemnată din această majoritate să o obții înainte de înaintarea listei miniștrilor și a programului de guvernare”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22