UDMR respinge propunerea de alianță a lui Dăncilă pentru susținerea unui Guvern PSD minoritar

Laurentiu Gheorghe | 19.08.2019

Liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi, spune ca formatiunea sa nu va discuta cu PSD despre sustinerea Guvernului, in conditiile in care coalitia actuala de guvernare nu s-a destramat.

Pe aceeași temă

Afirmatia vine in contextul in care premierul Viorica Dancila a declarat, vineri, ca o sa discute si cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, referitor la sustinerea Guvernului de catre parlamentarii acestei formatiuni.

"Efectiv, declaratia premierului nu o intelegem, poate numai din perspectiva conflictului intern din coalitia de guvernare, pentru ca nici nu se pune problema ca UDMR, cu majoritatea care la ora actuala inca este stabila, este formata, sa aiba vreo discutie politica, pentru a sprijini Guvernul.

Nu, nu vom face acest pas, pentru ca decizia noastra a fost ferma. La ora actuala, coalitia de guvernare, chiar daca sunt conflicte interne, este stabila si din perceptia noastra, nici nu se pune problema destramarii acestei coalitii", a declarat Attila Korodi pentru RFI Romania.

Totodata, acesta a afirmat ca, daca ALDE decide sa iasa de la guvernare, trebuie sa vada mai intai pe cine coopteaza social-democratii.

"Daca ALDE iese de la guvernare, trebuie sa vedem PSD pe cine coopteaza, daca poate. Poate un ProRomania, alta solutie nu are. Daca nu, atunci deja contextul politic se schimba radical, asta inseamna ca PSD pierde majoritatea si analiza pe care trebuie sa o faca orice forta politica este cum poate ca creioneze o majoritate care este in afara PSD", a adaugat liderul deputatilor UDMR.

De asmenea, Korodi a mai spus ca din punctul lui de vedere UDMR nu ar trebui sa sustina un guvern minoritar PSD "in nici o conditie".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22