Udrea, despre dreapta romaneasca: Imi vine sa rad ca avem fandoseala sa zicem ca ar exista in mod real asa ceva

Fara Autor | 21.08.2015

Pe aceeași temă

Elena Udrea critică, într-un mesaj postat pe Facebook, în care critică actuala clasă politică din România, ai cărei membri sunt toți ”o apă și un pământ”, ”din perspectiva doctrinară ori a ipocriziei politice”, și care”s-au combinat fiecare cu fiecare pentru a ajunge la putere” și au ajuns astfel să fie pe rând, parteneri și adversari.

 

”Toate opiniile și acțiunile publice de astăzi sunt de fapt justificate de partizanat politic ori interes personal. Ai noștri sunt mai buni decât ai lor. Ce prostie! Realitatea ne arata că, din perspectiva doctrinară ori a ipocriziei politice, toți sunt o apă și un pământ. Actualii politicieni și partidele lor s-au combinat fiecare cu fiecare pentru a ajunge la putere, fiind prin rotație parteneri sau adversari, de nu mai știi cine cu cine este aliat ori în opoziție. Și toți se scaldă în penibil acuzându-i pe ceilalți de concubinaj cu foștii lor parteneri de fapt. Toate acestea sub marota interesului național.

Iar cetățenii, este adevărat, din ce în ce mai puțini, intră în jocul politic punând patimă și fiind gata de susținere oarbă față de unii ori alții și, împotriva evidențelor”, scrie Elena Udrea.

 

Ea îi critică atât pe cei de stânga, cât și pe cei de dreapta, de care a aparținut:

”Față de susținătorii dreptei politice românești, deși îmi vine să râd când mă gândesc că avem fandoseala să zicem că ar exista în mod real așa ceva, mi se pare potrivit un citat din Țuțea:

‘Inteligența, oricât de mare, nu este suficientă pentru a te curăța de prejudecăți. Cu cât inteligența este mai mare, cu atât prejudecata este mai voinică, fiindcă ai apărat s-o justifici’”, mai precizează fostul lider PMP.

 

”Pentru cei care vor fi sărit deja să mă critice zicând că și eu sunt tot de acolo, din clasa politică, le răspund franc: da, dar numai boul este consecvent în prostie”, precizează Elena Udrea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22