Udrea despre posibilitatea retinerii: Vreau sa port catuse. Sa fie circ pana la capat!

Iulian Popescu | 28.10.2015

Elena Udrea a anunțat după aflarea rezultatului votului pentru încuviințarea reținerii și arestării, nu are de gând să-l conteste și a declarat că-I așteaptă pe procurori să-i pună cătușele pentru 24 de ore, dacă vor să se folosească de acordul deputaților pentru reținere.

Pe aceeași temă

"Nu contest nimic. Eu cred că (deputații — n.r.) au dat-o ca la rabin. Adică, hai să fie una și pentru procuror, una și pentru Udrea. Cred că așa au dat-o. Pentru că e imposibil să nu fi fost voturi anulate, știm cu toți că au fost", a arătat Udrea.

 

Întrebată dacă ea crede că va mai fi reținută de procuror, în condițiile în care deputații au respins cererea de arestare preventivă, ea a spus: "Eu vreau să fiu reținută și vreau să port din nou cătușe. Haideți, dacă e circ, să fie până la capăt!"

 

Miercuri, plenul Camerei Deputaților au acceptat cererea privind urmărirea penală a Elenei Udrea.

 

În cazul încuviințării reținerii acesteia au fost dezbateri în cadrul comisiei de numărare de mai bine de o oră, după ce s-a constatat că au fost introduse în urne mai multe bile decât deputații prezenți.

 

În cele din urmă, s-a anunțat că încuviințarea reținerii a adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 123 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă", iar pentru solicitarea privind arestarea preventivă s-au înregistrat 115 voturi "pentru" și 105 "împotrivă", nefiind întrunit numărul de voturi necesar — 122—pentru adoptarea hotărârii în acest caz.

 

În plenul Camerei, Udrea le-a transmis parlamentarilor că le va veni și lor rândul și vor "exploda" acuzații la adresa lor, indiferent cât "de parteneri cu sistemul" se consideră.

 

Cererile DNA pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă au fost făcute în cazul unui nou dosar privind perioade când Elena Udrea era ministru, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22