Ultima zi de campanie: Iohannis către electorat: Ori eu, ori PSD! Dăncilă, interviu în familie

Laurentiu Gheorghe | 22.11.2019

Președintele Iohannis a lansat pe Facebook un mesaj scurt: „Hai la VOT! Miza e clară: Ori eu, ori PSD!”. PSD postează un interviu cu povestiri ale soților Dăncilă. Ce program au vineri cei doi candidați.

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, actualul șef al statului care candidează pentru un nou mandat, a postat un spot electoral în ultima zi de campanie, mobilizator pentru cei care nu mai vor PSD nici la Palatul Cotroceni, dar nici la Palatul Victoria.

„Hai la VOT! Miza e clară: Ori eu, ori PSD. VOTEAZĂ!”, este mesajul președintelui de pe Facebook.

În schimb, echipa de campanie a Vioricăi Dăncilă a ales să posteze fragmente dintr-un interviu în care șefa social-democraților apare alături de soț, depănând amintiri din tinerețe. Imaginea este de „unul dintre ai noștri” care eventual „au mâncat salam cu soia”, în linie cu sloganul primelor alegeri de după 1989 din Duminica Orbului.

Într-un fragment de un minut și jumătate, Cristinel Dăncilă, soțul șefei PSD, povestește cum a dus-o pentru prima oară la părinții lui pe Viorica Dăncilă, „fată de oraș”. Viorica Dăncilă a copilărit și a trăit până la absolvirea Institutului de Petrol și Gaze în Ploiești.

„Sincer să fiu, mi-a fost frică când am dus-o prima dată, pentru că era o fată de oraș. Venise de la oraș și am dus-o cu trenul și am luat-o cu căruța de la gară”, a povestit soțul Vioricăi Dăncilă. Și cel mai mult a fost încântat că s-a adaptat condițiilor de la țară.

„În momentul în care a intrat prima dată în curte, tatăl meu a zis… m-a tras deoparte și mi-a zis: «Crezi tu că o să se adapteze aici? Când o auzi mâine dimineață măcănitul rațelor?». «Stai liniștit, tată, că o să vezi că da»”, a mai spus Cristinel Dăncilă.

UPDATE: Într-o postare pe Facebook, Viorica Dăncilă îl cheamă din nou pe președinte la o dezbatere:

”Dragi jurnaliști, Dragi formatori de opinie, Indiferent de opțiunea dumneavoastră duminică, cred că sunteți de acord cu toții că felul în care domnul Iohannis a ales să se comporte în toată această perioadă este DE NEACCEPTAT. Nimeni, dar absolut nimeni, nu și-ar fi permis să refuze, fără niciun argument credibil, o dezbatere electorală. Nimeni nu a înțeles până la acest moment de ce întrebare fuge atât de tare domnul Iohannis. Ce poate să justifice o asemenea atitudine de dispreț și lipsă de reacție la apelul românilor? Ce ne ascunde domnul Iohannis?”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Ea susține că este gata de o confruntare până în ultima clipă: ”Așa că lansez un apel public. Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului! Echipa mea de campanie deja încearcă să ia legătura cu staff-ul domnului Iohannis pentru a stabili această întâlnire. PS: Chiar și în ultima zi de campanie, domnul Iohannis le spune românilor, la fel de obsesiv și stupid, că au de ales între dumnealui și PSD. Nu, domnule președinte! Românii au de ales între un om care fuge de întrebări și unul care, în ultimele zile, a răspuns câtorva sute de întrebări”.

Programul ultimei zile de campanie electorală al celor doi candidați

Klaus Iohannis participă, vineri, de la ora 17.00, la o întâlnire cu alegătorii din Bacău, după ce joi a fost la Galaţi. La evenimentul organizat de către PNL vor participa peste 2.000 de cetăţeni, simpatizanţi ai PNL, parlamentari şi aleşi locali din regiune, conform news.ro

Întâlnirea are loc la Teatrul de Vară din Bacău. Printre cei care vor lua cuvântul se numără şeful statului, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, senatorul PNL Alina Gorghiu şi preşedintele PNL Bacău, Ionel Palăr.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu va fi prezent la ultima acţiune de campanile a candidatului partidului, întrucât, de la ora 18.00, are programată o întâlnire cu membrii organizaţiei PNL Argeş.

La rândul său, Viorica Dăncilă anunţă că va încheia campania pentru cel de-aldoilea tur de scrutin cu un mesaj adresat românilor.

„Vineri voi avea un discurs final pentru români, mă voi adresa tuturor cetăţenilor români şi astfel voi închide campania electorală”, a anunţat, miercuri seară, la Antena 3. Evenimentul va avea loc la ora 20:00 la Palatul Parlamentului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22