Ultimele audieri ale miniștrilor propuși de premierul desemnat Ludovic Orban

Dora Vulcan | 30.10.2019

Audierile miniștrilor propuși de premierul desemnat Ludovic Orban continuă și miercuri după ce marți au fost audiați opt dintre ei.

Pe aceeași temă

Marţi, în prima zi de audieri, comisiile de specialitate i-au avizat pozitiv pe 7 dintre cei audiați, singurul respins fiind ministrul propus la Finanțe, Florin Cîțu, după audieri care au durat câteva ore, un record al celor 30 de democrație, supus unor atacuri suburbane din partea ministrului Finanțelor, demis prin moțiune de cenzură, Eugen Teodorovici.

Miercuri, urmează să fie audiați:

Bogdan Lucian Aurescu, propus ministru al Afacerilor Externe - care va fi audiat de comisiile reunite pentru politică externă şi pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.
Cătălin Predoiu, propus ministru al Justiţiei - care va fi audiat de la ora 15,00 de comisiile juridice reunite şi comisiile pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii şi pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, iar de la ora 11,00 va fi audiat de comisiile reunite de politică economică, reformă şi privatizare şi pentru industrii şi servicii Virgil-Daniel Popescu, propus ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
Lucian Nicolae Bode, propus ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor - care va fi audiat de la ora 15,00 de comisiile reunite pentru transporturi şi infrastructură şi pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, în timp ce Ion Ştefan, propus ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, va fi audiat de la ora 12,00 de comisiile pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului.
Cristina Monica Anisie, propusă ministru al Educaţiei şi Cercetării și Marian Ionuţ Stroe, propus ministru al Tineretului şi Sportului - care vor fi audiaţi de comisiile pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.
Victoria Violeta Alexandru, propusă ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale - care va fi audiată de la ora 14,00 de comisiile pentru muncă şi protecţie socială şi pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.
Marţi, în prima zi de audieri, comisiile de specialitate i-au avizat pozitiv pe 7 dintre miniştrii propuşi:

  • Victor Sebastian Costache - ministrul Sănătăţii,

  • Marcel Ion Vela - ministrul Afacerilor Interne,

  • Ionel Nicolae Ciucă - ministrul Apărării Naţionale,

  • Nechita-Adrian Oros - ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,

  • Costel Alexe - ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor,

  • Bogdan Gheorghiu - ministrul Culturii

  • Ioan Marcel Boloş - ministrul Fondurilor Europene.

Florin Cîţu, propus ministru al Finanţelor Publice, a fost avizat negativ de comisiile de specialitate, dar votul este consultativ iar premierul desemnat Ludovic Orban a anunțat deja că nu va ține cont de rezultatul votului din comisii și va merge mai departe cu procedura de învestire a guvernului.
Votul pentru învestirea Guvernului Ludovic Orban urmează să aibă loc luni, de la ora 14,00, în plenul reunit al Parlamentului, potrivit agendei stabilite de Birourile permanente reunite ale celor două camere ale parlamentului, controlate de PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22